Уникално вкусна торта с банани и бисквити – готова само за 15 минути

40934
Уникално вкусна торта с банани и бисквити – готова само за 15 минути
Снимка: supichka.com

Хапва ви се нещо сладичко, но нямате време за домашно приготвени вкусотии, поради което се задоволявате със сладките от магазина? Очаквате гости и искате да се представите като перфектна домакиня и да ги изненадате с кулинарен шедьовър, но часовникът неумолимо сочи, че имате само половин час до момента, в който ще позвънят на вратата ви? Децата ви молят за вкусна и сладка закуска преди училище? Не се притеснявайте, решение има – торта с банани и бисквити, готова за 15 минути, която може да е и безглутенова, и здравословна, и невероятно вкусна, а най-хубавото е, че за нея се нуждаете от малко време, равносилно на разходка до магазина за нещо купешко.

Торта с банани и бисквити, готова за 15 минути – какво ви е необходимо?

За приготвяне на това лесно, но вкусно кулинарно съвършенство, са ви нужни:

  • пакет бисквити по ваш избор, като обикновените са най-подходящи, но смело може да изберете какаови, шоколадови или дори пълнозърнести, безглутенови или съдържащи мюсли,
  • 3-4 банана, зрели и сладки,
  • 1 пакет крем нишесте, крем за домашна торта или домашно забъркан яйчен крем,
  • цветни пръчици, шоколадови пръчици за украса,
  • 100 гр. орехи, които да смелите на ситничко,
  • 100 гр. кокос.

Тортата с банани и бисквити, готова за 15 минути, напомня бисквитената торта от детството ни, но е по-богата на съставки, тъй като може да добавите ядки, банан, кокос, цветни пръчици, както и да използвате крем, който ви допада най-много като вкус, докато в миналото най-популярен и единствен достъпен е бил домашният крем. Рецептата е и вълнуващо пътуване към детството, завръщане там, където мечтите имаха криле и бяха смели, а единственият проблем беше задължителният следобеден сън, който мразехте. Трансформирана и с добавени съставки, бисквитената торта от детството се превръща в кулинарна наслада, подходяща за повод, празник, бърза сладка закуска за децата и дори идеален десерт за изискана трапеза за гостите, които очаквате.

Най-лесната новогодишна торта, готова за 30 минути

Торта с банани и бисквити, готова за 15 минути – как се приготвя?

Спомняте ли си как се прави бисквитена торта? Няма голяма разлика в начина на приготвяне. Кремът се прави според указанията на опаковката. Докато заври и стане готов, може да нарежете бананите на кръгчета, смелите ядките, разбъркате пръчиците и наредите първия ред бисквити в подходяща тавичка. Заливате бисквитите, наръсвате с кокосови пръчици, нареждате бананите и отново следва ред бисквити, банани, кокосови пръчици, заливка с крем. Най-отгоре тортата следва да завърши с крем, поръсен с ядките и пръчиците. Ако имате време и желание, може да оформите и красиви фигури, да поставите готови захарни такива, да шрицовате цветя от сметана или просто да наредите ядливи цветя, различни плодове, дребни сладки или целувки. Така ще получите наистина уникално творение, което ще очарова не само с вкуса си, но и с безупречния си вид и класата, която излъчва.

Турска шоколадова торта, която подлуди всички в България

Готовата торта може да приберете в хладилник на много студено леко да стегне или да хапвате топла, ако предпочитате топлия крем, но все пак съобразете се с вида на бисквитите – меките нямат нужда от време за поемане на крема, докато обикновените твърди бисквити следва да им отделите поне час, преди консумация, за да поемат и да придобият вкуса, които търсите и очаквате.

В случай, че нямате време да чакате тортата да изстине, може да направите всяка порция в отделна купичка, като слагате бисквита, банан и кокос, заливате, отново бисквита, банан и кокос и така, докато купичката се напълни. Използвайки тази хитрост, не само ще може да украсите всяка купичка индивидуално и да изненадате всеки според вкуса му, но няма да има нужда и да изчаквате да се стегне тортата, може я да сервирате почти незабавно и топла.

Торта с банани и бисквити, готова за 15 минути, е не само вкусна, оригинална и апетитна рецепта, но е и лесна за приготвяне, подходяща за начинаещи в кухнята и за домакини, които не са се опитвали да правят сладки изделия и десерти в дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Панирани сиренца със сладко от боровинки

Френски бисквити с бадеми: ТОП десерт

Фантастични дробчета по селски с гъби и чушки

Пълнени картофи с кашкавал, шунка и още нещо: Вкусна рецепта

Тази уникална закуска е готова само за 5 минути

Виц на деня: В една университетска аудитория

Съставката, благодарение на която заливката за мусака е 2 пъти по-пухкава

Как се прави пухкав ориз? Готвач издаде най-голямата си тайна!

Най-вкусният сметанов сос, готов за 10 минути

Паста конкильони със спанак и сирене: ТОП комбинация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com