9 нови апартамента влизат в жилищния фонд на Русе

21248
9 нови апартамента влизат в жилищния фонд на Русе
Снимка: БГНЕС

С нови 9 апартамента се обогати жилищният фонд на Община Русе. Теренът е прехвърлен безвъзмездно и от частна държавна собственост вече принадлежи на Община Русе. Новите придобивки бяха показани днес от кмета Пламен Стоилов, заместник-кмета по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова и директорът на общинското предприятие „Жилфонд“ г-жа Анелия Няголова.

Новите жилища се намират в блок 4 в кв. „Дружба 3“. Става дума за осем гарсониери и един двустаен апартамент. Помещенията са изцяло обновени. Стойността на ремонтните дейности възлиза на близо 100 000 лв.

В Русе беше открита мултифункционална спортна зала

Мултифункционална спортна зала за 700 000 лева беше официално открита днес в двора на гимназията по европейски езици "Св. Константин - ...

Новите ползватели ще бъдат определени от смесената комисията по настаняване, която на база на съставения вече списък ще определи новите наематели, информират от пресцентъра на община Русе. 

„Имаме идеи занапред да се върви към метода на публично-частното партньорство, в което срещу предоставяне на терени, да се строят жилищни сгради“, каза кметът Стоилов. Той обясни, че усилията на Община Русе тази година са насочени към ремонт на жилищата от общинския фонд. Строги мерки и санкции ще се прилагат и за всички наематели, които не поддържат предоставените им помещения.

Общият брой на стопанисваните жилища на „Жилфонд“ е 1577 апартамента и 186 къщи. В тях живеят над 2500 души. В списъците за настаняване за 2014 г. чакат 206 семейства.

Снимка: Архив

НКЖИ готви скоростен влак между Русе и Варна

Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще обяви през втората половина на годината търг за реконструкцията на жп линията Рус...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе