Немска фирма открива над 350 нови работни места в Русе

10278
Немска фирма открива над 350 нови работни места в Русе
Снимка: Община Русе

На 11 май, на територията на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, се състоя официалната церемония по откриване на новата производствена база на завода в Русе. Присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам. областният управител  Валентин Колев, председателят на ОбС Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, управителят на ВИТТЕ Аутомотив Христо Христов, Райнер Гьолц - управител CEO на ВИТТЕ Германия, Любомир Станиславов - председател на Български автомобилен клъстер.

Кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите с думите: „Поздравявам ръководството за амбициозния бизнес план, който успяхте да развиете – доказахте, че следвате всяка една стъпка за разширяването на завода през годините успешно. Виждам отлична организация на работата, модерна визия, високотехнологично производство и прекрасни работници. Горд съм с този завод – той е образец и пример за качество на световно ниво“. Той добави още, че със своите 8 завода в сферата на автомобилната индустрия, Русе се утвърждава като един от лидерите в тази област. „Имате пълната подкрепа на общинска администрация, бъдете все така успешни и предприемчиви“, добави още той.

Община Благоевград осигурява нови работни места

Вчера късно вечерта стана ясно, че община Благоевград е спечели голям обществен проект, който ще осигури нови работни места в града. Пр...

Христо Христов, управител на „ВИТТЕ Аутомотив“ заяви: „Откриваме разширението, за което си мечтаехме - преминахме през много трудности, за да се похвалим с една стойностна инвестиция за града и за държавата. Миналата година надхвърлихме 100 милиона евро оборот, като следващата ни цел е да ги удвоим.“ Управителят бе удостоен  със значка на областния управител за цялостен принос в икономическото развитие на Русе и региона. Христов благодари на министър-председателя Бойко Борисов, на кмета Пламен Стоилов, на Русенския университет и на всички, подкрепили проекта.

Новата производствена база е част от изпълнението на инвестиционен проект „Разширение на завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия в Русе“. Той е с инвестиции в размер над 20 млн. лв., както и разкриване над 350 нови работни места, с което общият брой на работещите ще надхвърли 1300. През тази година ВИТТЕ България отбелязва своята 10-годишнина от създаването си, а ВИТТЕ Германия – 120. Двете цифри бяха изписани ефектно с балони, които работниците пуснаха в небето над завода.

По-късно през  деня премиерът Бойко Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов посетиха „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД.

Премиерът сподели отличните си впечатления от завода и заяви, че именно такъв трябва да бъде подхода на всеки инвеститор в страната – парите от инвестициите да се влагат в България и да се развива индустрията. Той добави, че до седмица може да започне изграждането на мост между България и Румъния при Свищов. Новото съоръжение ще се изгражда с публично-частно партньорство и държавата няма да има почти никакъв ангажимент. Това обаче не означава, че няма да се строи мост и при Русе.

Частният сектор у нас създава средно по 10 хил. нови работни места на година

През последното десетилетие частният сектор в България създава средно по 10 хил. нови работни места на година. Това съобщи заместник-ми...

„За да се бави изграждането на мост при Русе това зависи от румънците. Просто от другата страна е тресавище, блата и ще им струва много пари. Но ние много натискаме и това ще се случи. Мостът при Русе вече не може да поема трафика. Русе ни е жизнено важен за товарите и Дунавската стратегия“, допълни премиерът.


До 2 години ще започне изграждането на магистралата Русе –Търново. 200 000 лева ще бъдат отделени за нейното строителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе