Съветниците в Русе гласуваха бюджет 2017, увеличението е с 4,5 млн. лв.

1624
Съветниците в Русе гласуваха бюджет 2017, увеличението е с 4,5 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници гласуваха бюджета на община Русе за 2017 г., който тази година е увеличен с 4,5 млн.лв., предаде БГНЕС.

Рамката му възлиза на 124 684 755 лв., а увеличението е свързано с нарастващия темп на разходите в държавната дейност, което община Русе направи и в местните дейности. Това гарантира по-голяма гъвкавост и повече целеви инвестиции в секторните политики, коментира главният финансист на местната администрация Емилия Пенева. Бюджетът бе подкрепен от 35 съветници, 6 гласуваха против, а 6 се въздържаха.

2000 семейства в Русе все още са без парно

В Русе 2000 семейства и днес нямат отопление след повторната авария на магистрален топлопровод. В събота сутринта, когато за втори път...

През 2017 година предстои изпълнението на мащабни инфраструктурни проекти. Към момента общината управлява европейски проекти на обща стойност над 71 млн. лв., а през тази година предстои да стартира изпълнението на проекти за още над 26 млн. лв., което на практика ще удвои бюджета. Предстоят изключително важни проекти като благоустрояването на крайбрежната зона и Парка на младежта, цялостна реконструкция на 5 учебни заведения в града, втори етап на модернизирането на градската среда и транспорт, както и много други.

Ще бъдат предприети неотложни мерки и за рехабилитация на уличната мрежа и тротоарите в града, които десетилетия наред не са били ремонтирани. Привличайки нови средства чрез дългосрочния кредит на стойност 10 млн. лв. ще се повиши качеството на живот чрез подобряване на градската среда. Ще се ремонтират 319 551 кв.м. улични платна и 188 625 кв. м. тротоари. Във всеки един квартал ще се ремонтират основните връзки и всички обслужващи и довеждащи улици и тротоари с генериран натоварен трафик.

„В Община Русе следваме принципа на екипна работа за структурирането на бюджет, съвместим с желанията и потребностите на гражданите. Той е напълно стриктен и изряден, за да създаваме видимите резултати, които остават след нас за поколенията. Бюджет 2017 ще даде възможност на нашия град да продължи да се развива и утвърждава като лидер не само в региона, но и в страната“, коментира кметът Пламен Стоилов.

Приоритетно ще се работи към подобряване състоянието на междублоковите пространства, осигуряване на по-добри възможности за спорт, повече и все по-качествени събития в областта на културата и поради тази причина средствата по тези направления през 2017-а са завишени. В детските градини и ясли ще се вложат с 360 000 лв. повече за издръжка, ремонт и оборудване. Програма „Култура“ ще разполага с близо 30 000 лева повече, а бюджетът на предприятието „Комунални дейности“ ще е завишен с още 200 000 лв., средства, с които ще продължи да се подобрява градската среда в Русе и в малките населени места.

"Топлофикация-Русе" отново остави 2000 семейства без парно

Авария на „Топлофикация-Русе“ остави повторно 2000 семейства без парно, съобщи БГНЕС. След като миналата седмица в продълж...

В същото време дирекция „Местни данъци и такси“ отчита по-добри контрол и събираемост на приходите, с преизпълнение от над 3 300 000 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 19 МИР - Русе

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 19 МИР - Русе

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 19 МИР - Русе

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 19 МИР - Русе

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 19 МИР - Русе

Русе ще получи Благодатния огън от Румъния

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе