Амори Дьо Клозел ще дирижира Софийската филхармония

38705
Амори Дьо Клозел ще дирижира Софийската филхармония

Един от от най-изявените френски диригенти и композитори на оркестрова, камерна и филмова музика Амори Дьо Клозел ще дирижира виртуозните музиканти от Софийска филхармония на 26 март от 19:00 часа в зала „България“ .

Амори Дьо Клозел е носител на наградите: Officier des Arts et Lettres (Франция), Goldenes Ehrenzeichen (Австрия), Golden Star на Европейския съюз. Автор на около 25 композиции – камерна опера, оркестрови творби, концерти, различни камерни опуси и филмова музика, някои от които са поръчани от Френското министерство на културата. Творбите му са изпълнявани в Берлин, Нюрнберг, Виена, Атина, на фестивала за съвременна музика на Румънското радио, записвани са от Radio France, в Германия и Гърция, през 1997 музиката му за филма „Мишел Строгов” е създадена по поръчка на Athens Concert Hall. Учил е композиция при Макс Дойч в Ecole Normale de Musique в Париж и при Мишел Филипо, дирижиране при Александър Мират в консерваторията в Монс (Белгия), Карл Остерайхер и сър Чарлз Макерас във Виена. Участвал е в майсторските класове на Пиер Булез с Ensemble Intercontemporain и Владимир Делман със симфоничния оркестър на Емилия Романя „Артуро Тосканини”. Паралелно завършва право в Paris XI University, получава дипломи по философия на правото от Paris II University и по политически науки от Institut d'Etudes Politiques de Paris. Участвал е в конкурсите в Парма, Токио и Безансон, носител е на ІІ награда от международния конкурс за млади диригенти в Лугано, Швейцария (1986).

Флейтист номер 1 в света дирижира Софийската филхармония

"Избрах флейтата, защото нямах избор. Като малък просто я чух и се влюбих в нея, дори не знаех как се казва. Не е семейна традиция - ба...

През 2005 издава книгата „Потъпканите гласове на Третия райх” за европейски композитори, станали жертви на нацизма между 1933 и 1945 година, която получава наградата на критиката за най-добри музикални есета на годината. От 2003 година той изпълнява множество творби от тези композитори в серията концерти Forum Voix Etoufféees във Франция, Австрия и Германия.

През 2011 година неговите програми включват творби като „Проклятието на Фауст” на Берлиоз, Първа и Четвърта симфонии на Малер, „Травиата” на Верди, „Прилепът” на Щраус, „Ода за Наполеон” на Шьонберг, Симфония № 2 на Ернст Тох, която ще бъде записана със Софийска филхармония.

Издадени са 15 компактдиска с негови изпълнения на творби от Хайдн, Моцарт, Росини, Малер, Шрекер, Бузони, Гуно, Шьонберг и др., има множество радио записи във Франция, Англия, Полша, Румъния, както и телевизионни записи от спектакли на творби на Глук, Росини и Шьонберг във Франция и Гърция.

Програмата включва:

Жорж Бизе – Симфония до мажор

Реми Гусо дирижира Софийската филхармония

Един от от най-надарените и креативни диригенти и композитори на своето поколение РЕМИ ГУСО ще дирижира виртуозните музиканти от Софий...

Фелисиен Давид – Оратория “Моисей от Синай”/ премиерни изпълнение/

Диригент: Амори Дьо Клозел, Франция

С участието на Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов”

Диригент: Илия Михайлов

Билети на касата на Софийска филхармония, както и в мрежата на TICKET PLUS.

Солист на Националния радиооркестър на Румъния дирижира Софийска филхармония

Известнен, харизмантичен изпълняващ клавирни творби от Енеску, Бетовен, Шопен, Шуберт и Лист, румънски пианист Хориа Михаил ще дириж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com