X
 
 

Connor Brothers представиха изложбата си на Оборище" 5

2559 0
Connor Brothers представиха изложбата си на Оборище" 5
Снимка: Цветан Томчев
Творби на легендите "The Connor Brothers" ценителите могат да видят на "Оборище 5" до 30 юли. Там са представени техни неща на хартия, ситопечат, със смесени акрилни техники и ръкописни намеси, колажи и др. Българската публика може да разгледа голямоформатни творби от последната година: „Conformity Is The Last Refuge“, „I Don't Care What Anyone Says About Me“, „Truth Is Rarely Pure“ и съвсем новите „Call Me Anything But Beautiful” и “It’s Not About The End, It’s About The Story – направо от студиото на артистите в Лондон. Селекцията е направена специално за представянето на THE CONNOR BROTHERS в София.

Картините на Тhe Connor Brothers са сатирични и хумористични по природа и изследват замъглените граници между истина и фикция. Измислени винтидж корици на книги, най-често от класиката на Шекспир или от роматични романи, художниците възпроизвеждат кориците като големи акрилни или маслени картини, променяйки заглавията на книги с техни собствени текстове, променят посланията, но поддържат контекста.

Конър Брадърс са били излагани на аукциони в Кристи’с и Бонхам’с заедно с Банкси и Деймиън Хърст. Техни творби са били продавани на безброй арт фестивали в Лондон, както и в топ галерии в Ню Йорк, Лондон, Лос Анджелис и Сидни. През декември 2017 дебютират и на Арт Базел Маями. Tехни фенове са Принц Хари и Мегхан Маркъл, които наскоро подаряват работа на Тhe Connor Brothers на техни близки приятели за сватбата.

В изложбата посетители могат да разгледат и творби на други световноизвестни имена в съвременното британско изкуство, сред които Деймиън Хърст, Марк Куин и Сър Питър Блейк.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално