Един от най-известните азиатски диригенти ще дирижира Софийската филхармония

48578
Един от най-известните азиатски диригенти ще дирижира Софийската филхармония

Един от най-активните съвременни диригенти на Азия Йонг Чил Лий, имащ специална дарба да превръща музиката във вълнуващо приключение, независимо дали това е чрез неговото обучение или дирижиране, ще дирижира музикантите от Софийска филхармония на 3 април от 19:00 часа в зала „България“.

Тези, които са изпитали неговата истинска топлина и силен ентусиазъм в музицирането, могат да свидетелстват за задълбоченото разбиране и възвишени емоционални преживявания, които са открили чрез неговото дирижиране.

Амори Дьо Клозел ще дирижира Софийската филхармония

Един от от най-изявените френски диригенти и композитори на оркестрова, камерна и филмова музика Амори Дьо Клозел ще дирижира виртуозн...

Получава международна известност като артист, който изгражда нов диригентски стил в симфоничната музика, съчетаващ уникалния източен маниер и западноевропейския тип музикален изказ. Роден в Сеул, той получава образованието си в САЩ – завършва магистратура в Манес Колидж и докторат в Държавния университет в Ню Йорк. Учил е и в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София при проф. Васил Казанджиев.

Маестро Лий дирижира повече от 50 концерта на година, работил е с прочути оркестри като Лондонската Кралска филхармония, Симфоничния оркестър на NHK и New City symphony orchestra в Токио, Финландската филхармония, Московската филхармония, симфоничния оркестър на Санкт Петербург, филхармония „Джордже Енеску”, симфоничния оркестър на Измир (Турция).

От 2008 е постоянен гост-диригент на Софийската филхармония и на Симфоничния оркестър на MAV в Будапеща.

Програмата - РЕКВИЕМЪТ НА МОЦАРТ е със специалното участие на солисти на от Македонската опера и балет – Скопие.

Сопраното СЛАВИЦА ПЕТРОВСКА - От 1987 получава постоянен ангажимент в Операта в Скопие, където пее в „Любовен елексир”, „Веселата вдовица”, „Бал с маски”, „Палячи”, „Бохеми”, „Риголето”, „Травиата”, „Лучия ди Ламермур”, „Иван Сусанин”, „Дон Жуан”, „Турандот” и др. Гостувала е във всички големи музикални центрове на бивша Югославия, България, Гърция, Дания, Русия, Италия, Франция, Германия, на фестивалите „Скопско лято”, „Битолско лято”, „Охридско лято” и други музикални събития във Вилнюс, Каунас, София, Пловдив, Благоевград, Санк Петербург, копенхаген, Солун, Рим, Нижни Новгород, Осиек, Риека, Белград, Нови Сад, Загреб, марибор, Блед и др.

Флейтист номер 1 в света дирижира Софийската филхармония

"Избрах флейтата, защото нямах избор. Като малък просто я чух и се влюбих в нея, дори не знаех как се казва. Не е семейна традиция - ба...

През 2002 получава държавната награда „11 Октомври“, същата година става художествен ръководител на Операта до 2005. От 2007 е професор по пеене във Факултета за музикално изкуство в Скопие. През 2009 става носител на наградата „Златна лира” за цялостната си дейност. През 2013 отбелязва 25 години солистична кариера с участието си в „Травиата” в Македонската опера и балет.

ИРЕНА КАВКАЛЕВСКА, мецосопран - Пяла е на сцените на Македонския национален театър в Скопие, Хърватския национален театър в Загреб и Висшето училище за музика в Грац, както и на редица фестивали, под диригентството на Найден Тодоров, Бисера Шадловска, Саша Николовски, Тошио Янагисава, Томислав Шопов, Александр Рилов, Огнян Драганов, Томислав Фачини, Ваня Николовски, Тадеуш Козловски, Младен Тарбук, Матиас Беренд. Участвала е в „Орфей и Евридика”, „Пепеляшка”, „Селска чест”, „Италианката в Алжир”, „Севилският бръснар”, „Иван Сусанин”, „Набуко”, „Кармен”, „Сестра Анжелика”, „Силата на съдбата”, „Каменният гост”, „Риголето” и др., както и в множество концертни изпълнения.

Тенорът ГЬОРГИ ЦУЦКОВСКИ - В момента е първи солистна Македонската Опера и балет и хоноруван преподавател във Факултета за аудиовизуални изкуства - ЕСРА. От 2010 е председател на управителния съвет на Македонската Опера и балет.

Международният му дебют е през 2006 в Teatro Comunalle Cosenza – Италия, във „Вълшебната флейта”. Следват концерти в Хамбург и Берлин (в Дни на македонската култура в Германия), в Швейцария, Австрия, Албания, Сърбия , Босна, Русия, Португалия, Италия, Турция. Участва в „Травиата” в Осака, Япония (2010), концерт със Сливенската филхармония (2012), „Риголето” в Белград (2013), в Джакарта, Индонезия на гастрол на Македонската опера и балет. В репертоара му са и централни партии от „Бал с маски”, „Бохеми”, „Кармен”, „Лучия ди Ламермур”, „Любовен елексир”, „Вълшебната флейта”, „Въртенето на винта”, „Прилепът”, „Веселата вдовица”, „Царицата на чардаша”, „Турандот” и др.

ВЛАДИМИР САЗДОВСКИ, бас - Оперният му дебют е през 2006 във „Вълшебната флейта” в Македонската национална опера, след което участва в „Риголето”, „Аида”, „Италианката в Алжир”. Напоследък с успех се изявява на фестивала „Майски оперни вечери” в Скопие, гастролира в Тирана във „Вълшебната флейта”. Печелинаграда на международния конкурс в Битонто и специална награда в Япония след „Риголето” в Нигата и концерт в Токио. През 2012 пее в Реквием на верди в Дубровник, а през 2013 в Европейската лятна академия в Прищина, Косово е отличен като най-добър участник.

Реми Гусо дирижира Софийската филхармония

Един от от най-надарените и креативни диригенти и композитори на своето поколение РЕМИ ГУСО ще дирижира виртуозните музиканти от Софий...

Билети на касата на Софийска филхармония, както и в мрежата на TICKET PLUS

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com