Маестро Ерих Вехтер: Когато мислиш чрез музиката, виждаш света под друга призма

50060
Маестро Ерих Вехтер: Когато мислиш чрез музиката, виждаш света под друга призма

На 13 февруари от 19.00 часа в зала „България” ЕРИХ ВЕХТЕР ще дирижира оркестъра на Софийска филхармония. Програмата включва произведения на  Йозеф Хайдн , Волфганг Амадеус Моцарт, Йоханес Брамс.

В своята кариера ЕРИХ ВЕХТЕР е сътрудничил на най-големи европейски оперни театри -  Deutsche Oper – Берлин, Semperoper – Дрезден, Държавните опери в Хамбург и Щутгарт, Националния театър в Мюнхен, оперите в Кьолн, Лайпциг, Цюрих, Стокхолм, Осло, Виена.

По време на своята 10-годишна работа като музикален директор на оперния театър в Детмолд той осъществява постановките на всички Вагнерови опери, включително и „Пръстенът на нибелунга”.

Новият сезон в Бургаската опера започва

Започва новият сезон в Държавна опера-Бургас, съобщи Агенция Фокус. Директорът на културния институт Александър Текелиев каза, че първ...

На концертния подиум е дирижирал Кралския филхармоничен оркестър на Антверпен,  Радиооркестрите в Мюнхен, Хамбург и Кьолн, Филхармонията в Тбилиси, симфоничните оркестри в Берлин и Нюрнберг, Баденската капела – Карлсруе, държавната филхармония на Райнланд-Пфалц, Бетовеновия оркестър в Бон и др.

Сред последните му ангажименти са гостуванията в националния театър в Манхайм и дебютът му в Япония с „Жената без сянка” на Рихард Щраус в Новия национален театър в Токио.

Ерих Вехтер е учил в Държавната музикална академия в Берлин дирижиране, пиано и песенен акомпанимент.  Още като студент става асистент на музикалния директор на известната Берлинска певческа академия. Професионалната му кариера като диригент започва през 1969 в Пфалц-театър в Кайзерслаутерн. Следват ангажименти в оперите в Саарбрюкен, Карлсруе и Дармщадт, от 1987 е  първи капелмайстор в националния театърв Манхайм,  а от  1989  до 2001 e оперен директор и генерален музикален директор на град Любек.  Между 2004 и 2008  е главен гост-диригент в операта в Бон.

Паралелно с артистичната си активност Ерих Вехтер води класове по дирижиране в консерваториите в Любек и Карлсруе.  

Младият тайвански цигулар ХСИАНГ-ЧУН ЧИЕН, който ще е гост-солист на  концерта е Лауреат на Международния конкурс за цигулари “Емил Камиларов”. Започва уроците си по цигулка на 6 години. Завършва с отличие образованието си в Националния университет по изкуства в Тайпе, след което продължава обучението си в Германия с проф. Веселин Парашкевов и проф. Иван Женати. През 2012 се дипломира с магистърска степен във Висшето училище за музика „Карл Мария фон Вебер” в Дрезден. Печелил е редица награди в Тайван и в чужбина. През 2011 получава Първа награда на VІІ Международен цигулков конкурс „Емил Камиларов” в София. Като солист и в камерен ансамбъл е концертирал във Виена, Германия, Италия, Дания, САЩ, Тайван, Китай и др. Репертоарът му с оркестър обхваща цигулковите концерти на Брамс, Сибелиус,  Моцарт – Концерт № 3, Сарасате – „Цигански напеви” и редица други.

Иван Момиров и Агунда Кулаева са звездите на "Кармен" в зала 1 на НДК

На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Варне...

Програма:      

Йозеф Хайдн – Симфония No 49 “La Passione” фа минор

Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за цигулка и оркестър No 5  ла мажор KV 219

Йоханес Брамс – Симфония No2  ре мажор оп.73

Диригент: ЕРИХ ВЕХТЕР, Диригент, Германия

С "Травиата" завършва цикълът "Вива Верди"

С операта "Травиата" на Джузепе Верди, вдъхновена от "Дамата с камелиите" на Александър Дюма - син, завършва цикълът "Вива Верди", койт...

Солист: ХСИАНГ – ЧУН ЧИЕН, цигулка, Тайван

Лауреат на Международния конкурс за цигулари “Емил Камиларов”

Билети на касата на Софийска филхармония, както и в мрежата на TICKET PLUS- http://ticketplus.bg/search.php?venue=Bulgaria%20Hall

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена