Sofia Dance Week отваря врати тази събота

46117
Sofia Dance Week отваря врати тази събота

Шестото издание на SOFIA DANCE WEEK стартира официално в събота, 5 октомври.

Испанският Al Menos Dos Caras/Повече от две лица на COMPANIA SHARON FRIDMAN е спектакълът, който ще даде силен старт на официалната програма SOFIA DANCE WEEK 2013. Датата е 5 октомври, събота, в Държавния музикален и балетен център от 19.00 часа.

Шарон Фридман е израелски хореограф и танцьор, когото всички познават с изключително успешната му испанска танцова компания, а гостуването му на международния фестивал зa съвременен танц в София е част от европейското турне на компанията.

Той е израелски хореограф, чийто танцов опит съчетава еврейски фолклор, съвременен танц и класически балет. След като се установява в Мадрид, основава своя едноименна компания. Танцовата му кариера стартира през 1999 г. Първоначално танцува в големи компании в Израел като Kibbutz Contemporary Dance Company, Vertigo Dance Company, впоследствие започва да създава собствени хореографии. Спектаклите му до голяма степен са изградени на основата на техниката контакт импровизация. Последната му работа Rizoma от 2012 г. в колаборация с Paris Quartier d’étè Festival е site-specific пърформанс, който за първи път се играе на открито в Париж с участието на 70 танцьора и 10 челиста.

Изкуството на Шарон Фридман е чувствително, фино, изобретателно в композиционните си подходи. Като че ли винаги в опит да избягва вертикала, Повече от две лица се определя от критиците като „пиршество за сетивата“. Интуитивното партньорство между двамата танцьори на сцената - едновременно мъжествени и нежни - е наелектризиращо в своето естествено самозахранване. Те постигат на сцената елегантен баланс на енергията и емоциите. Сценографията е вдъхновена от формите на кубизма. Интериорът маркира затворено пространство без излаз, в което неспокойният дух търси пробив. „Основната цел на нашата работа е развиването на физическия език и изграждане на виртуално пространство, в което публиката може да чувства, да си представя. Представлението изследва границите на реалността и фантазма. Всяка реалност има многожество лица. Артистите предлагат различни гледни точки, от които зрителят сам избира своятa.

Представлението е част от програмата на SOFIA DANCE WEEK 2013 благодарение на финансовата подкрепа на Посолство на Испания и Институт Сервантес-София.

Артистичен директор, хореография Шарон Фридман

Драматургия // Антонио Рамирез-Стабиво

Музика // Луис Мигел Кобо

Изпълнители // Артур Бернард- Басин, Шарон Фридман, Антонио Рамирез-Стабиво

Дизайн на декорите //oficina4play arquitectura

Осветление //Палома Пара

Костюми // Маите Лоп Морера

Мениджър турнета и комуникации // Лаура Гил Диес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена