14 тенденции при изработка на уеб сайт за 2022

5528
14 тенденции при изработка на уеб сайт за 2022
Снимка: 88lab.eu

Всяка година анализираме възможностите за да предоставим списък с идеи, които биха могли да променят посоката на бизнеса ви. Нека разгледаме най-актуалните, някои от които са доста обещаващи.

1. Добавената реалност подобрява изживяването по време на пазаруване

Добавената реалност (AR) предоставя възможност за пълен обрат в играта.

С този тип технология купувачите могат да видят артикула, който пазаруват, което им помага да вземат решение за покупка. AR наистина променя изживяването при пазаруване в конкретни индустрии, като мода и домашен декор, защото клиентът може да усети по-добре артикула, без да го вижда лично.

Евгений Димитров основател на една от водещите Агенции за Изработка на Уеб Сайтове в България е съгласен с тази прогноза:

„Проучванията показват наистина впечатляващи цифри по отношение на AR: 35% от хората казват, че биха пазарували по-често онлайн, ако можеха на практика да пробват продукта, преди да го купят.

AR предоставя на човек възможността не просто да вижда 3D модел на продукт, но й да види как изглежда, ако всъщност го носи. Някои продукти и индустрии се адаптират, а други не, определено AR ще разтърси всичко рано или късно.”

2. Нарастващ обем на гласовото търсене

Повече хора не само притежават интелигентни високоговорители, но и разчитат на гласови асистенти за изпълнение на ежедневни задачи. Loop Ventures прогнозира, че 75% от домакинствата в САЩ ще притежават интелигентен високоговорител до 2025 г.

Тъй като все повече домове приемат тази технология, все повече потребители ще използват гласово търсене, за да пазаруват онлайн, да поръчват храна и да организират живота си. Нарастването му създава възможност за фирмите да се позиционират по-добре по отношение на ключови думи и съдържание.

3. AI помага на магазините да научат повече за купувачите

Изкуственият интелект (AI) и машинното обучение дават възможност на клиента да получи автоматизирано и дълбоко персонализирано изживяване. AI непрекъснато събира данни за това как клиентите реагират. Това е технологията, която наистина не може да бъде възпроизведена на място в магазина.

4. Персонализация - използвайте събраните данни, за да създадете специални преживявани

Купувачи от всякакъв вид – включително B2C и B2B – желаят персонализиран подход и изживяване. Данните, събрани от AI, са това, което дава възможност на посетителите да получат информация за продукти, към които имат интерес.

Доказано е, че внедряването на персонализирани преживявания са маркетингов подход, който има силен ефект върху приходите, като едно проучване установи 25% увеличение при търговците на дребно, които използват методи за персонализация на потребителското преживяване.

5. Deep data, също играе роля в създаването на персонализирани преживявания

Днес много потребители са наясно, че сайтовете за електронна търговия събират лични данни, което ги излага на риск. Поради това експертите имат смесени чувства за ползите от това.

Луис Катер, експерт по оптимизиране на процента на реализация в Kensium Solutions, има свои собствени прогнози за това как персонализираните изживявания ще продължат да се развиват, въпреки проблемите с данните:

„Тъй като технологичните гиганти продължават да се разширяват и да предоставят повече услуги, персонализацията в крайна сметка ще си проправи път. Освен че виждаме предложения в търсачките или платформите за пазаруване, ще ги виждаме и на нашите термостати, камери и звънци на вратата. Въпреки това, с приемането на някои промени в законодателството, ще можем да заявим отказ от това да предоставяме данни. Това ще създаде интересна дихотомия - хора, които имат ултра-персонализирани преживявания и такива, които нямат. Това ще има интересно въздействие върху начина, по който ние като търговци можем да достигнем до нови потребители."

6. Чатботовете подобряват изживяването при пазаруване

Успешно взаимодействат с онлайн купувачите подобно на консултант по продажбите в магазина. Днешният купувач иска да може да намери и купи продукт само с няколко кликвания, а ако не успее, ще се разочарова. Това е място, където чатботът може да се намеси и да спаси продажбата.

Експертите прогнозират, че 80% от фирмите ще използват чатботове през 2022 г.

7. Мобилното пазаруване все още се развива

Мобилното пазаруване позволява на клиентите да правят покупки отвсякъде, което е жизненоважно в днешния свят. Въпреки това, ако вашият сайт не се адаптира на мобилни устройства, ще пропуснете големи възможности. Купувачите, които са мобилни потребители, искат допълнителното удобство, плюс възможността да плащат цифрово.

През 2019 г. Дигитална Агенция 88Lab изчисли, че до края на 2021 г. 73% от продажбите в електронната търговия ще се извършват на мобилно устройство.

8. Повече начини за плащане

Клиентите имат индивидуални нужди, когато става въпрос за начини на плащане, но те могат да откажат потенциална продажба, ако не могат да платят както искат. Предлагането на голямо разнообразие от методи е добър начин за увеличаване на процента на реализация на мобилни устройства. Освен това, ако клиентите могат да запазят информацията си за плащане на вашия сайт, те ще могат да платят още по-бързо следващия път, когато направят покупка.

9. Headless и управляваната от API търговия позволяват непрекъснати иновации

Този тип е решение, което позволява платформата ви да бъде напълно отделена от предната част, която представлява визитка.

Все повече фирми използват метода, поради възможностите, който осигурява за гъвкавост на бекенда, плюс тези за SEO, маркетинг на съдържание и дигитално изживяване.

Архитектът на електронна търговия на LARQ Антонио Калеб обяснява: „С headless, ние получаваме повече контрол върху нашето съдържание и контрол над пътуването на клиента. Имахме нужда от интеграция на няколко региона, като headless беше решението, което ни позволи да комбинираме всички наши магазини в един домейн, за който разработихме допълнителни функции.“

10. Клиентите реагират на видео

Видеото се оказа чудесен начин за ангажиране на клиенти през 2021 г. и това няма да се промени скоро. Създаването на видеоклипове за вашия уебсайт е чудесен начин незабавно да въздействате и ангажирате клиентите си, както и да ги информирате подробно за продукт или услуга.

11. Абонаментите карат клиентите да се връщат

В наши дни има абонаменти от всякакъв вид и тяхното удобство е привлекателно за потребителите. За компаниите абонаментните услуги създават начин за планиране на инвентара и продажбите, които вече са заключени.

Създайте абонаментни планове, пакети, допълнителни услуги или програми за лоялност, които възнаграждават тези, които се ангажират повторно и ги превръща във фенове на марката.

12. Отговорността към околната среда става все по-важна

Както потребителите, така и бизнеса стават все по-наясно с климатичните промени. Поради това потребителите са по-склони да се ангажират с марки, които демонстрират отговорност към околната среда.

Едно проучване установи, че 50% от анкетираните искат повече устойчивост в модната индустрия, а 75% искат да видят по-малко опаковки.

Много фирми намират начин да бъдат по-екологични, като се отказват от хартията, когато е възможно, използват биоразградими опаковки или рециклируеми консумативи.

13. Бизнесът трябва да оптимизира стратегиите си за преобразуване

Привличането на потенциални клиенти е една задача, но да ги накарате да конвертират е друга. През 2021 г. фирмите се стремят да подобрят своите проценти на конверсия, като оптимизират своите продуктови страници. Многоканалната продажба е друг начин за получаване на реализации, независимо дали чрез реклама във Facebook или реклами за пазаруване в Google.

14. B2B се разраства...и се променя

Ако някога сте се притеснявали, че B2B моделът ще излезе от обръщение, не се страхувайте. Глобалните продажби на едро се очаква да достигнат рекордни нива през 2022.

Дните, когато правехте поръчки изпращайки ги на формуляри по факса, или чрез телефонни обаждания са минало. Все повече и повече фирми започват да виждат стойността в обслужването на своите клиенти онлайн. Чрез автоматизирането на тези задачи, чрез своя сайт, екипите се отдалечават от прекарването на по-голямата част от времето си за обработка на записи от електронни таблици по имейл или формуляри на хартиен носител. Вместо това те пренасочват фокуса си към най-важното: ангажиране с клиентите, осигуряване на отлично потребителско изживяване и установяване на постоянни взаимоотношения с клиентите.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Преценете вашите възможности: помислете дали дадена тенденция би помогнала на вашия бизнес.

Не всяка си струва действията по прилагането й, но коя заслужава вашето време и усилия? Докато някои ще осигурят огромна добавена стойност, други може да не са във връзка с вашата конкретна аудитория или може да са твърде скъпи за внедряване и с ниска възвръщаемост на инвестициите.

Познаването на бъдещето често се свежда до познаване на собствените ви клиенти.

1. Следете влиятелните личности и публикациите в индустрията

Следвайте блоговете и свързаните с тях новини, за да можете да сте в течение на случващото се. Започнете с намиране на влиятелни лица и публикации, свързани конкретно с вашата индустрия.

2. Анализирайте докладите за всяка тенденция

Всеки сектор се променя и разполагайки с актуална информация чрез отчети и данни може да ви покаже накъде вървят нещата. Цифрите в тези доклади често идват от платени изследвания, на които можете да се доверите, вместо просто да следвате стъпките на тези пред вас

3. Възползвайте се максимално от дигиталните инструменти и анализи, за да оцените поведението на клиентите си

Използвайте данните от клиентите си, за да определите дали дадена тенденция е подходяща за вас. Какво показват числата? Много тенденции може да работят за други, но вие познавате клиентите си най-добре. Помислете за използването на повече от един инструмент за събиране на данни, за да можете да видите резултати от различни източници. Използвайте тези числа, за да видите общата картина от различен ъгъл

4. Пожелайте обратна връзка от клиентите си

Не се страхувайте да попитате настоящите си клиенти от какво имат нужда. Получаването на обратна връзка може да ви даде насоки към създаване на по-конкретни планове за бъдещето. Никога не знаете, клиент може дори да предложи идея, за която все още не сте се сетили.

5. Наблюдавайте своите конкуренти

Погледнете вашите конкуренти. Насочиха ли се към конкретна тенденция? Ако е така, как им се отразява? Разбира се, не е нужно да правите всичко, което правят те, но осъзнаването е друг начин за измерване.

Заключение

Добре, значи има много нови неща, които се случват в света на електронната търговия. Технологиите и хората винаги се развиват и тъй като тя обединява всичко това, ние винаги ще гледаме към бъдещето. Едно нещо е сигурно, че никога не е твърде късно да научите нещо ново за да развиете вашия бизнес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии