A1 Group избра Nokia и Ericsson за доставчици на 5G оборудване за България, Словения, Сърбия и Хърватия

2880
A1 Group избра Nokia и Ericsson за доставчици на 5G оборудване за България, Словения, Сърбия и Хърватия
Снимка: A1

A1 Group, част от която е А1 България, ще използва оборудване на скандинавските производители Nokia и Ericsson за изграждането на 5G мрежите си в България, Словения, Сърбия и Хърватия. Те са на различен етап на развитие, като А1 стартира 5G в Австрия през 2019 година, а в България компанията разполага с най-бързата 5G мрежа, която е показала 2,5 пъти по-високи медианни скорости спрямо конкурентите, според анализа на Ookla на данни от потребителски тестове, направени през първите шест месеца от годината*. 

„Изборът на Nokia и Ericsson, които са дългогодишни доверени партньори на А1, има за цел да надгради нашите мобилни мрежи и услуги. Чрез първокласна и сигурна инфраструктура ще продължим да предлагаме най-доброто потребителско преживяване в комуникационните и развлекателните услуги на клиентите и бизнеса. В същото време в партньорство с тези компании ще продължим с виртуализацията и автоматизацията на мрежовата архитектура в А1“, коментира Александър Кухар, директор „Технологии и бъдещи услуги“ в А1 Group.

Новите сгъваеми смартфони на Samsung са тук и то на преференциални цени

В разгара на лятото Samsung представи новите сгъваеми модели на Galaxy Z серията – Flip3 и Fold3. Веднага след официалното им ано...

В България Nokia вече изгражда радиомрежата за достъп (RAN) на А1, а основната мрежа ще бъде с оборудване на Ericsson. Nokia е основен доставчик за радио и основна мрежа в Сърбия и Словения, а през 2019 година беше избрана за партньор при изграждането на радио и основната мрежа на А1 в Австрия. В Хърватия Ericsson оборудване се използва както за основната, така и за радио мрежата на компанията.  

Стратегията на A1 Group да бъде двигател на дигиталния начин на живот изисква постоянна еволюция и разширяване на мрежовата инфраструктура и услуги, чрез които потребителите ще могат да се възползват от последните модели устройства и дигитални услуги.  

Развитието на инфраструктурата предоставя на бъдещите и настоящите клиенти на А1 Group в различните пазари достъп до ползите на 5G технологията като високи скорости на връзката, малко времезакъснение и масирана комуникация между устройства. Плановете на Групата са да предложи 5G не само в големите градове, но и в селските райони и курортите, за да могат клиентите да се възползват от бързи и надеждни мобилни услуги, като това се реализира през следващите 5 години.  

А1 предлага новите сгъваеми модели Galaxy Z Flip3 и Galaxy Z Fold3 на Samsung на преференциална цена

А1 предлага новите сгъваеми смартфони Samsung Galaxy Z Flip3 и Samsung Galaxy Z Fold3 на преференциални цени – с 200 лева по-ниск...

В България А1 разполага с най-бързата 5G мрежа за 2021 година според световния лидер при приложенията за тестване, събиране на данни и анализ на фиксираните и мобилните мрежи - Ookla®. Анализът на общо 22 109 потребителски теста на 5G мрежите в страната, направен през първите шест месеца на годината, показват, че 5G ULTRA от А1 е показала 2,5 пъти по-високи медианни скорости на сваляне на информацията спрямо втората 5G мрежа в доклада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com