Facebook ще предлага платени новинарски услуги

1632
Facebook ще предлага платени новинарски услуги

Социалната мрежа Facebook планира да пусне новинарски услуги, които да са достъпни след абонамент, съобщи американският онлайн портал The Street, цитиран от БГНЕС.

По негови данни услугата ще бъде създадена на основата на вече съществуващата в социалната мрежа функция „бързи статии“, която позволява на потребителите да четат материали от различни сайтове и електронни издания на вестници в лентата си с новини.

Литовец отива на съд в САЩ, защото измамил Facebook и Google със 100 млн. долара

Съд във Вилнюс разреши екстрадирането в САЩ на литовец, обвинен, че е откраднал около 100 млн. долара от Google и Facebook, предаде БГН...

Порталът посочва също, че Кембъл Браун от ръководството на социалната мрежа е заявил на последната конференция на цифровите издателства в Ню Йорк, че Facebook иска да ограничи разпространението на статии, които пренасочват потребителите към сайтове, които искат платен абонамент.

Браун посочи също, че марката е отговор на призивите на издатели мрежата да не разпространява новинарско съдържание безплатно. Очаква се да бъде въведено и ограничение за допустимото четене на безплатни статии, които няма да са повече от десет, посочва The Street.

Според портала изпробването на новата функция ще започне през октомври тази година. Към момента представители на Facebook все още не са коментирали съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии