Хакери удариха Snapchat, за да принудят приложението да подобри сигурността си

73921
Хакери удариха Snapchat, за да принудят приложението да подобри сигурността си
Снимка: Getty Images/Guliver

Хакери проникнаха в изключително популярното приложение за мобилни телефони Snapchat, като се сдобиха с телефонните номера и потребителските имена на 4,6 милиона потребители и ги публикуваха в интернет, съобщава сайтът за технологични новини TechCrunch.

Числата бяха частично замаскирани, след като бяха публикувани за кратко на сайта SnapchatDB.info и хакерите, чиято самоличност не е установена, съобщиха пред TechCrunch, че са направили това, за да "убедят приложението за изпращане на съобщения да засили мерките за сигурност".

Приложението Snapchat позволява на хората да изпращат снимки от смартфона си или видеа, които се самоунищожават около 10 секунди след отварянето си. То стана много популярно сред младежите, които се отдалечават от Facebook.

Но миналата седмица австралийската компания в областта на сигурността Gibson Security предупреди, че пропуски в приложението могат да бъдат използвани от хакерите. "Нашата мотивация зад публикуването на данните беше да привлечем вниманието на обществото към този проблем. Разбираемо е, че технологичните компании имат ограничени ресурси, но сигурността и личните данни не трябва да бъдат второстепенна цел. Сигурността е от същото значение като преживяванията на потребителите. Няма да искате да се храните в ресторант, който харчи милиони за украса, но почти нищо за чистота", пишат хакерите в комюнике, предаде БГНЕС.

Приложението Snapchat, което беше създадено от студенти от Станфордския университет през 2011 г., отхвърли миналата година предложение за 3 милиарда долара за придобиване от Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии