X
 
 

Касперски: Бум в атаките със зловреден софтуер

1302 1
photo of Касперски: Бум в атаките със зловреден софтуер
Снимка: iStock/Guliver
Атаките със зловреден софтуер отбелязаха ръст от 46% през второто тримесечие на 2019 г., съобщи световната фирма за киберсигурност Касперски.

Над 202 000 потребители са били атакувани през април-юни, спрямо около 159 000 за същия период на миналата година, се казва в писмено изявление от базираната в Русия компания, цитирано от БГНЕС.

САЩ забрани продуктите на "Касперски" в държавната администрация

Американското правителство забрани употребата на антивирусния софтуер на Kaspersky заради подозрения, че компанията поддържа сериозна в...

Зловредният софтуер заключва или ограничава използването на твърдите дискове на компютрите, докато не бъде изплатен откуп на нелегална организация.

От Касперски още казват, че броят на версиите на зловреден софтуер се е удвоил през второто тримесечие.

Почти една четвърт от всички атаки бяха извършени от "WannaCry", въпреки че софтуерният гигант Microsoft публикува предпазна мярка срещу този зловреден софтуер преди две години.

Друга основна заплаха бе зловредният софтуер на Gandcrab, който беше наблюдаван при 13,8% от всички атаки.

76% от мобилните приложения са достъпни за хакерски атаки

Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни, което се намира в 76% от техните програми, в рез...

Според Касперски потребителите трябва да актуализират операционните си системи, да архивират своите файлове и да ги записват в устройства, съхранявани в облак, срещу атаки със зловреден софтуер.

Също така се препоръчва хората да използват софтуер за декодиране, за да запазват своите заключени файлове, вместо да плащат откуп на незаконни организации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално