НАСА се заема с опасните сближавания

1631
НАСА се заема с опасните сближавания

Изследователският център "Армстронг" ще се заеме с изучаването на опасните сближавания на пилотираните самолети от различни типове с безпилотни летателни апарати Ikhana, оборудвани със система за отклоняване от сблъсък във въздуха.

Както пише Aviation Week, изпитанията предвиждат провеждане на 15 полета на безпилотни апарати, при които ще има 270 опасни сближения със самолети от различни типове, включително моторизиран планер TG-14 и бизнесджет Gulfstream III.

САЩ са загубили два безпилотни самолета над Ирак и Турция

Американските ВВС са изгубили наскоро два безпилотни летателни апарата в Ирак и Турция при два отделни инцидента, съобщиха американски ...

Изпитанията започват на 26 април и ще завършат през юни 2016 година, а основната им цел е проверка на новия софтуер версия 7.1 в системата за отклонение на безпилотните апарати, както и събиране на данни, които впоследствие ще бъдат предадени на Федералното управление на гражданската авиация.

Последното възнамерява да ги използва за изработване на правила за полети на безпилотна техника в единното въздушно пространство.

На 19 април НАСА проведе контролни изпитания на перспективната система за управление на въздушното движение на безпилотните апарати. Изпитанията, в които взеха участие 22 апарат, са признати за успешни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии