Наш торент сайт под прицела на САЩ

13645
Наш торент сайт под прицела на САЩ

Американският конгрес смята Русия, Украйна и Китай за страни, в които действа най-благоприятен режим за нарушителите на авторските права.

Докладът на работна група на Конгреса препоръчва на американската администрация да обърне особено внимание на решението на проблема с нарушаването на авторските права в Русия, Китай, Украйна, Швейцария и Италия.

"Недостатъчното спазване на правата на интелектуална собственост в тези страни нанася големи вреди на американските творци и на нашата икономика като цяло", се казва в документа.

Авторите му отбелязват, че Италия и Швейцария фигурират за пръв път в този негативен списък през тази година, докато Русия, Украйна и Китай вече са боли определяни като "най-пиратските" държави в миналогодишния доклад

Според конгресмените, в Канада и Испания, които по-рано са попадали в подобни списъци, ситуацията със спазването на авторските права значително се е подобрила.

В американския списък със злостни нарушители на закона за защита на авторските права, както и преди фигурират руската социална мрежа "ВКонтакте" и торент портала Rutracker. Той се споменава наравно с аналогичните ресурси от България и Украйна – сайтовете Замунда и Demonoid. Сайтът "ВКонтакте" е единствената социална мрежа в американския "черен списък".

Редактор: Георги Иванов

ГДБОП удари торент

Служители от сектор „Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП и колегите им от териториалното звено &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии