Нов продукт на Google променя света на рекламата

4348
Нов продукт на Google променя света на рекламата
Снимка: Getty Images/Guliver

Нов продукт, подготвян от Google, ще промени драстично рекламите, с което сме свикнали. Това стана ясно по време на международната конференция iCU 2018, която се провежда на 6 и 7 февруари в София и чийто основен партньор е "Виваком".

Сред гостите на събитието бе Майкъл Стефански, директор "Глобално развитие" в Google, който говори за тенденциите в рекламния бизнес и за възможностите, които компанията предоставя на телекоми и доставчици на съдържание да разширят и обновят дейността си.

Знаете ли откъде произлиза думата Google?

Най-голямата търсачка в света стартира през 1996 г. под името BackRub. Две години по-късно нейните създатели Лари Пейдж и Сергей Брин ...

Специално внимание той отдели на т.нар “addressable TV advertising” - способността да се показват различни реклами на различни домакинства, които гледат една и съща програма. По този начин рекламодателите се отдалечават от традиционния подход към рекламирането и се фокусират върху изпращането на релевантна и полезна за всеки потребител информация.

По думите на Стефански Google активно работи по инструмент за “addressable TV advertising”, което ще доведе до драстична промяна в индустрията. „Разбира се, въвеждането му е много сложен процес. Подразделението ни Google Fiber вече проведе редица тестове, за да разреши успешно проблеми, които възникват при него. Надяваме се следващата година да стане факт“, заяви той.

Според Стефански персонализираното рекламиране ще увеличи приходите на рекламодателите, но ще доведе и до по-добро разбиране на клиента.

По-рано през деня представители на големи телекоми от различни държави, сред които Австралия и Турция, коментираха възможностите за растеж през следващите пет години. Експертите се обединиха около мнението, че дигиталната трансформация е приоритет и че все още има доста операции, които се вършат ръчно, а би трябвало да са дигитализирани. Те допълниха, че подходът към клиентите също трябва да се промени, а отношението към тях – да се подобри.

VIVACOM Регионален грант отново дава 60 000 лв. за креативни проекти

За трета поредна година VIVACOM и Български център за нестопанско право стартират програмата VIVACOM Регионален грант, която отново пр...

Тема на дискусията бяха „умните“ градове и каква роля могат да играят телекомуникационните компании в тях – в транспорта, сигурността, финансите, околната среда. Специалистите заявиха, че в градовете на бъдещето дори и по-малки играчи ще могат да предлагат услуги и операторите като цяло трябва да следят много внимателно проектите, които се развиват от страна на общините, за да се включват в тях, вместо да бъдат измествани.

Запитани в какво биха инвестирали в следващите години, представителите на телекомите откроиха облачните услуги, географското разрастване, платформи за самообслужване, транспорт, по-висока вътрешна продуктивност и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии