Подари си приключение с Moto X4

7173
Подари си приключение с Moto X4
Снимка: Actualno.com

Няма по-добър начин да разбереш дали един телефон си струва, освен да го изведеш на приключение. Затова, когато получихме новия Moto X4, решихме да го заведем на една 1000-километрова разходка, да го потопим в коледната украса на Солун, да го накараме да слуша концерт на исландска рок банда и да го срещнем с все още слабия балкански сняг.

Целта на всичко това бе да тестваме най-голямото предимство на Motorola Moto X4 спрямо неговите конкуренти в горната част на средния клас - способността му да улавя красивото в момента или казано по-просто - камерата.

Но първо малко за външния му вид. Лицето и гърбът са от стъкло, а отстрани има метален кант. Благодарение на заоблените ъгли, пасва много удобно в ръката и лесно се управлява с един пръст. Внимавайте преди да му сложите предпазен калъф, защото се пързаля доста и макар и с много здрав дисплей, по-добре не рискувайте.

Eкранът е 5.2 инча с 1080 пиксела резолюция и има добра видимост от различни ъгли. Цветовете са много приятни, а на пряка слънчева светлина видимостта е доста добра.

Специфичното в този телефон е, че има две камери на гърба - една стандартна 12 MP и една 8 MP широкоъгълна. Камерата отпред е 16 MP, придружена от светкавица.

При добра светлина качеството на снимките е чудесно. И двете камери улавят достатъчно детайли и успяват да балансират добре между светлите и тъмните цветове. Дори и на тъмно, телефонът се справя много добре.

Имахме възможност да го тестваме с коледната украса на Солун и сме много доволни от резултата. А снимките от концерта са върхът.

HDR функцията ще помогне допълнително за красотата на изображението, но няма превю и ще трябва първо да снимате, после да видите резултата. Както и при Moto Z серията, и тук разполагаме с професионален режим, който ще ви позволи да направите основни настройки - като баланса на бялото, исо чувствителността и други.

Най-големият плюс на този телефон обаче не са настройките, за които ще разкажем още след малко - а широкоъгълната камера на гърба. Разликата между нея и стандартната камера е очевидна и за всеки, който обича да запечатва важни и интересни мигове от живота си, ще бъде много приятен бонус.

Снимането в широкоъгълен режим ще влоши малко качеството на снимките, ще вкара малко повече шум, но пък за сметка на това ще ви позволи да покажете повече със същото усилие. С лекота ще може да снимате пейзажи, а в затворени пространства такъв тип камера е безспорен бонус, тъй като ви позволява да обхванете доста повече. Може да забележите леко изкривяване на образа в ъглите на снимките, което малко наподобява GoPro камерите. Има хора, които не си падат по този ефект, но ние нямаме проблем, дори напротив.

Телефонът идва с една много приятна функция - регулируем фокус. Тоест, може да местите фокуса от един обект върху друг лесно и резултатът е повече от добър.

Говорейки за фокус, Мото X4 има още един готин ефект - дълбочина на фокуса или както е по-известно във фотографията - боке. Когато коментираме тази функция, трябва наистина да не забравяме, че коментираме телефон, а не DSLR фотоапарат с твърд обектив. Казано най-просто, тази функция ви позволява да размажете фона на снимката повече, което ще помогне основния обект на нея да изпъкне. За професионалните фотографи този ефект може да изглежда твърде изкуствен, но предвид, че това е телефон и то от не най-висок клас, ние сме доста впечатлени от наличието на подобна функция. С нея снимането на съвсем обикновени неща става още по-забавно.

Камерата има и още една любопитна функция - може да избирате цвят от изображението, който да оставите, а останалата част да направите черно-бяла. Ето един пример с тази коледна играчка.

Качеството на видео записа също е много, много добро. Тествахме го по време на концерта, който посетихме с Мото X4 и истината е, че концертът беше с отвратителен звук, но когато по-късно прегледахме клипчетата, на тях се чуваше много добре.

И за финал, тъй като снимките далеч не са всичко в този телефон, ето още няколко важни технически аспекта:

Първо, процесорът е 2.2GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 630 и идва с 4gb RAM. Това ще ви позволи да играете любимите си игри, а повечето приложения изобщо не представляват трудност за Мото X4.

Няма как да пропуснем и това, че има жак за слушалки и нямате нужда от адаптер. Телефонът има и IP68 стандарт за водо и прахоустойчива защита, която ние смело тествахме в снега.

И последно, Motorola Moto X4 поддържа приложението за личен асистент Alexa и веднага щом бъде пуснато за българския пазар, ще може да го ползвате!

Финалната оценка:

Всеки път, когато се върнем към моментите, които сме уловили с Moto X4, искаме повече от тях. За нас това недвусмислено говори, че телефонът си е свършил работата и ги е уловил във възможно най-добрата светлина.

Текст и снимки: Actualno.com/Александър Македонски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии