САЩ се заинтересуваха от летящ пистолет (ВИДЕО)

14112
САЩ се заинтересуваха от летящ пистолет (ВИДЕО)

Федералното управление за гражданска авиация на САЩ започна разследване за използването на летящ дрон с прикрепен към него пистолет. Необичайната джаджа била запечатана на видео, качено в YouTube.

Видеото със заглавието Flying Gun ("Летящ пистолет") е публикувано на 10 юли и събрало повече от 2,6 млн. гледания. На видеото квадрокоптер в горска местност лети във въздуха с прикрепен към него полуавтоматичен пистолет и произвежда изстрели в различни посоки.

Ще следят с дрон Атанасовското езеро в Бургас‏

Имаме идея за закупуване на дрон, за следене на заплахите в Атанасовското езеро. Това каза за  „Фокус” от българска фо...

Автор на видеото е 18-годишен жител на Кънектикът, който учи машиностроене.

В хода на разследването властите възнамеряват да разберат били ли са нарушени авиационни стандарти и има ли нарушение на законите. В полицията на щата заявили, че на видеото няма нищо нелегално.

Защитникът на широкото използване на безпилотни апарати, юристът Питър Сакс, смята, че властите, започнали разследване, са постъпили правилно. "Дроновете трябва да се използват за добро, а не за зло", коментира той.

Нетрадиционните методи за използване на безпилотни апарати все по-често привличат вниманието на властите. През януари в Мексико е открит разбил се квадрокоптер, който се опитвал да превози почти 3 килограма метамфетамин на територията на САЩ.

Предлагат супермодерни дронове за следене на състоянието на горите

Нови възможности за събиране на данни в горските територии презентираха представители на фирми за внедряване на нови технологии и Инсти...

През май безпилотен апарат Phantom, който случайно паднал на територията на Белия дом, предизвикал паника сред охраната на американския президент. Секретните служби спешно блокирали всички входове и изходи от сградата.

Впоследствие станало ясно, че гражданин управлявал устройството за собствено удоволствие и то не представлявало заплаха.

През февруари Федералното управление за гражданска авиация на САЩ обнови правилата за използване на дронове. Полети са разрешени само през светлата част на денонощието, дронът трябва да се намира в пряка видимост на пилота, а височината на полета не трябва да превишава 500 фута (152 метра), пояснява Lenta.ru.

Френските служби са на крак заради пет неизвестни дрона над Париж

Най-малко пет безпилотни самолета са летели снощи над Париж като полицията във френската столица не е успяла да задържи хората, които...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии