Томас Едисън се опитвал да говори с духове

33378
Томас Едисън се опитвал да говори с духове
Снимка: Thinkstock

Томас Едисън се опитвал да създаде устройство за общуване с покойници. Това става ясно от, малко известна, глада от френски превод на мемоарите на изобретателя, публикувана на 5 март, съобщи Agence France-Presse.

Американският изобретател, известен най-вече със своят фонограф, искал да направи „духофон“. За тези си опити той разказва в последната глада на своите записки Diary and Sundry Observations, които са публикувани посмъртно през 1948 година.

Имало ли е океан на Марс?

Учени от NASA твърдят, че са открили доказателства за наличието на океан на древния Марс. Той вероятно е бил с размерите на Арктически...

В англоезичните издания, обаче е изрязана финалната глава за окултните му експерименти . Тя е била запазена във френско издание от 1949 г. и от там е пренесена в нова книга за изобретателя, която бе представена във Франция в началото на март тази година.

Оказва се, че в края на 1870 г. Едисън се опитвал да конструира „Духофон“, който да усили звуковите сигнали на неговите фонографи (прототипа на грамофона).

Освен това той сключил договор с колегата си Уилям Уолтър Динуиди, че който умре първи ще се опита да изпрати послание на другия от онзи свят.

Едисън бил убеден не само в съществуването на призраци, но и в тяхната сговорчивост се надявал да направи гласа на мъртвите чуваем.

Бащините гени доминират над майчините

Човек получава по равно количество гени от двамата си родители, но използва по-активно ДНК-то, унаследено от бащата. Изводът е на учен...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии