Видеоконференции - бързо, лесно и качествено

4497
Видеоконференции - бързо, лесно и качествено
Снимка: Poly

През последните три календарни години животът ни стана, за зло или за добро, по-динамичен и гъвкав - с дистанционна работа, “хибридни” офиси, нови бизнес модели, преливане между работно и лично време и т.н. В резултат, видео разговорите станаха всекидневие за мнозина от нас, както и за компании от всеки бранш и мащаб. Според колективния опит на човечеството, придобит по трудния начин, тази нова нормалност изисква правилните инструменти. При конферентни разговори всички сме се сблъсквали с “насичане”, забавяне и като цяло лошо качество на видеото и звука; в допълнение на традиционните проблеми със слушалки, микрофони, уеб камери и преплетени кабели. В тези условия изграждането на добре оборудван офис с възможност за качествена видеоконферентна връзка е задължително условие за ефективни работни срещи и устойчива психика.

Особено когато става дума за оборудването на домашен офис, има съществена нужда от гъвкави решения, които осигуряват конферентни разговори в малки и непригодени за целта пространства. Същото, с пълна сила важи за малките бизнеси, с техните финансови и други ограничения. Не на последно място, независимо от нуждите на потребителя, корпоративен или индивидуален, има нужда от гъвкави, лесни за инсталиране и практични за употреба видеоконферентни решения. Да речем, необходими са технологии, които могат спешно да превърнат всяко пространство в подходящо място за работна видео среща. Това е познат казус за много бизнеси, които не разполагат с неизчерпаемо изобилие от офисни площи.

Добрата новина е, че един от специалистите в бранша, американската компания Poly, се е погрижил да предложи решение на описаните дотук проблеми. Ако това име не ви е познато, е време да го научите. Зад него се крие резултатът от корпоративното сливане на две компании - ветеранът в микрогарнитурите за глави (слушалки с микрофон) Plantronics и специалистът в телеконферентните технологии Polycom.

Професионалните видеоконферентни решения на Poly са идеални за актуалните условия през 2022 г. - създадени са “от нулата” за оборудване на домашни офиси, за дистанционна работа и за малки конферентни зали. Те предоставят голяма гъвкавост за монтиране в различни пространства, лесни са за инсталация, работят “направо от кутията” (out-of-box) и осигуряват качествени звук и видео. Какво повече би могъл да иска човек за своите видеоразговори?

Казаното важи с пълна сила за серията Poly Studio P, която включва уебкамерата Poly Studio P5, персоналния видео бар Poly Studio P15, както и персоналния дисплей за видео разговори Poly Studio P21.

Всяко от тези устройства може да осигури професионална видеоконферентна връзка минути след като бъде извадено от опаковката си, след леко и безпроблемно инсталиране. Те включват всичко необходимо за осигуряване на качествено изображение и звук, т.е. можете да сте сигурни, че ще изглеждате и ще звучите максимално добре в работните си срещи. Уеб камерата Poly Studio P5 например предлага качествена оптика, Full HD 1080p резолюция и 4-кратно цифрово увеличение на изображението. Тя разполага с насочен микрофон, вграден затвор за поверителност и USB-A порт за безжична връзка - адаптер за слушалки.

От своя страна персоналният видео бар Poly Studio P15 осигурява качествено аудио с вградения си комплект от високоговорители и микрофони. Видеото е с кристална 4K разделителна способност на изображението. В същото време персоналният монитор за срещи Poly Studio P21 представлява 21-инчов дисплей с вградени камера, аудио оборудване и осветление, което подобрява качеството на видеото. Хубавото е, че можете да го използвате и като "нормален" монитор.

Важна характеристика на устройствата от серията Poly Studio P са технологиите NoiseBlock AI и Acoustic Fence. Тези технологични “магии” правят така, че да се чуват само гласовете на участниците във видео връзката, но не и страничните шумове. Последното, както знаем, може да бъде изключително полезно в домашни офиси, “под обсада” от малки деца и домашни любимци; ремонти в съседните апартаменти, както и в отворени офиси с много обитатели. Общо за умните камери на тези устройства е тяхното умение автоматично да кадрират участниците в конферентната връзка. Това означава, че камерите правят възможното да вкарат в кадър вас, а не разхвърляната дневна (или хаотичен офис) зад гърба ви.

Отделно представяне заслужава видео барът Poly Studio R30 USB, който е създаден да осигури качествена видеоконферентна връзка в малки пространства. Устройството вижда всичко - неговата умна 4K камера със 120-градусово зрително поле може да обхване цялото помещение, така че всички да са в кадър при групов разговор. В същото време, мощният вграден високоговорител и усъвършенстваната мултимикрофонна система гарантират, че всеки участник ще бъде чут, при това добре. Видео барът поддържа Wi-Fi и Bluetooth 4.2, и работи с всяко приложение за видео разговори за PC или Mac компютър.

Черешката на тази, и без това вкусна, торта, е включената в Poly Studio R30 USB технология Poly DirectorAI. Тя е впечатляваща демонстрация за възможностите на съвременните умни камери. Представете си, че с Poly DirectorAI имате нещо като “режисьор на пулт” за вашата видеоконференция. Той автоматично хваща в кадър участника, който говори в момента, показва групово изображение или двама участника, които си разменят реплики, и т.н. Ефектът е, че вашата видеоконферентна среща изглежда като професионално заснето телевизионно публицистично предаване. Друга много важна характеристика на системите на Poly е софтуерът Poly Lens, чрез който устройствата могат да бъдат конфигурирани, актуализирани и управлявани. Това сериозно улеснява живота на потребителите и предотвратява нуждата от специализирана ИТ намеса дори за най-дребни проблеми.

Накратко, ако искате да оборудвате офис с професионална видеоконферентна връзка и искате всичко да стане бързо, лесно и ефективно, и гъвкаво според вашите обстоятелства - решенията на Poly са създадени точно за вашите нужди. Можете да ги намерите на digitalbox.bg, които предлагат широка гама аудио и видеоконферентни устройства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com