52 млн. долара ще плати Сара Брайтман за полет до МКС

20672
52 млн. долара ще плати Сара Брайтман за полет до МКС
Снимка: Getty Images / Guliver

Полетът с руския космически кораб "Союз" и 10-дневният
престой на Международната космическа станция /МКС/ ще струват на британската певица Сара Брайтман 52 милиона долара, съобщиха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, като се позоваха на информация на компанията "Спейс адвенчърс".

Тя организира полетите на космическите туристи по договореност с Роскосмос. По думите на президента на компанията Том Шели, Сара Брайтман трябва да полети към МКС през септември 2015 година. По тази причина още тази есен ще посети Центъра за подготовка на космонавтите в Подмосковието, където ще тренира в продължение на месеци.

България се присъединява към Европейската космическа агенция

Правителството одобри проекта на Споразумение за Европейска кооперираща държава между правителството на България и Европейската космиче...


Според Шели, Брайтман сега прави окончателните си планове. Тя е твърдо решена да е първата професионална певица, която ще лети в космоса и ще изпълни там някоя песен. Конкурент на Брайтман, известна с работата си в много жанрове, включително с участието си в мюзикъла на бившия си съпруг сър Андрю Лойд Уебър "Фантомът от операта", може да се окаже не по-малко прочутата изпълнителка Лейди Гага.

Тя преговаря с компанията на британския бизнесмен Ричард Брансън "Върджин галактик", която предвижда суборбиталните полети на космическия апарат "Спейс шип 2" да започнат в началото на 2015 година. Ако полетът на Сара Брайтман бъде осъществен, тя ще е осмият космически турист, посетил МКС. Първи там в това качество през 2001 г. бе американският милиардер Денис Тито.

Президентът на "Спейс адвенчърс" е разказал, че следващият кандидат за космически турист е съоснователят на "Гугъл" Сергей Брин. Той вече е оставил капаро и си е резервирал първото възможно място в отряда на космическите туристи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com