Агенти на Джако са знаели за състоянието му

6216
Агенти на Джако са знаели за състоянието му

Електронни писма, публикувани от "Лос Анджелис Таймс" този уикенд показват под нов ъгъл психологическата нестабилност на Майкъл Джексън малко преди смъртта му, както и напрежението между него и организаторите на неговото турне, което трябваше да се състои в Лондон.

Според всекидневника 250-те страници писма показват до каква степен високопоставени ръководители на компанията, организираща концертите му - AEG, са били в течение на съмненията за психическата стабилност на Майкъл Джексън.

"Майкъл Джексън стои затворен в стаята си, натъпкан с лекарства и депресиран. Опитвам се да го накарам да се съвземе", пише Ранди Филипс - директор на отдела за концертната дейност - AEG Live, на своя началник Тим Лейуики.

Същият му отговаря: "Шегуваш ли се?" "Крещях му толкова силно, че стените потрепериха", продължава Ранди Филипс. Той е напълно вцепенен и парализиран, ненавижда се и е блокиран от страхове, в момент, когато трябва да започне шоуто", пише още той, цитирано от БГНЕС. В същия момент очакват Майкъл Джексън на пресконференция в Лондон, където той се появява с 90 минути закъснение. Ранди Филипс споделя още в писмо, че певецът е бил толкова зле, че се е наложило да го облича, заедно с неговия мениджър.

Изправени пред психическото състояние на "Краля на попа" от AEG Live започват да оказват натиск. "Той е притиснат, няма избор, подписал е договор". Тези писма противоречат на твърденията на AEG, че Майкъл Джексън е бил в добро състояние, както е потвърдил и лекар след обстоен преглед за подписването на договора. Седмици преди началото на турнето директора на спектакъла Кени Ортега е предупредил Филипс също в писмен вид: "Той показва силни признаци на параноя, на страхова невроза и на натрапчиво поведение" и настоява за психиатричен преглед на певеца. Ранди Филипс отказва.

Редактор: Калина Здравкова

Спайк Лий показа филма си за Джако във Венеция

Американският режисьор Спайк Лий отдаде почит във Венеция на Майкъл Джексън при представянето в Лидо на документален филм за Краля на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com