"Артистът" - от 24 февруари по кината в България!

5015
"Артистът" - от 24 февруари по кината в България!

Почти година след световната премиера на немия черно-бял филм "Артистът" и родните зрители ще имат възможност да видят лентата, а не само да четат за международните й отличия. Премиерната дата за България е 24 февруари!


Зрители си искат парите обратно след немия филм "Артистът"

Зрители в Ливърпул са поискали да им върнат парите обратно, след като са гледали немия френски филм "Артистът", предаде Франс прес, поз...

Лентата на Мишел Азанависиюс, която е фаворит и за "Оскар"-ите, получи общо седем отличия от 12 номинации на най-престижните британски кино награди - БАФТА, които се състояха снощи в кралската опера "Ковънт гардън" в Лондон.

Французинът Азанависиюс бе награден за най-добър режисьор, а неговият сънародник Жан Дюжарден - за най-добър актьор. Филмът взе наградите за най-добър филм и за най-добър оригинален сценарий.

Лентата на режисьора Мишел Aзанависиюс е сърдечен и забавен поклон към класическото Американско кино. Съчетал комедия, романс и мелодрама, филмът разказва история, ситуирана в епохално за киното време. „Артистът” е блестящ пример за кино формата, която чества: черно – бял, ням филм, който разчита на образите, актьорската игра и музиката.

Холивуд, 1927 година. Джордж Валънтайн (Жан Дюжарден) е един от господстващите идоли на нямото кино в Холивуд. В негов отличителен стил са се превърнали тънките мустаци и официалният вечерен костюм. Изпълнявайки главни роли в екзотични истории за интриги и смелост, актьорът създава хит след хит за студио „Кинограф”, управлявано от вечно дъвчещия пури магнат Ал Зимер (Джон Гудман).

Номиниран за "Оскар" наднича между женски крака

Шансовете на френския актьор Жан Дюжарден да спечели "Оскар" за ролята си във филма "Артистът" са застрашени от полемика, свързана с н...

Успехът му донася елегнатна къща и също толкова елегантната съпруга Дорис (Пенелопе Ан Милър). Пътувайки всеки ден към студиото със своя доверен шофьор Клифтън (Джеймс Кромуел), Джордж навсякъде е поздравяван от собственото си усмихнато лице, украсяващо плакатите, разпространени от „Кинограф”. Докато щастливо гримасничи пред възторжените фенове и репортерите по време на премиерата на последния си филм, Джордж се слива със своя образ – звезда, сигурна в своето бъдеще и успех.

В същото време за младата танцьорка Пепи Милър (Беренис Бежо) бъдещето ще е такова, каквото си го направи. Жизнерадостна, с добро чувство за хумор, пламенна усмивка и момичешка непринуденост, Пепи пресича пътя на Джордж първо по време на премиерата на негов филм, а след това и като статист в най-новата продукция на „Кинограф”. Когато заснемат малка танцова сцена, водещият актьор и новачката попадат в естествения ритъм на танца, забравяйки за камерите. Снимачният ден обаче все някога трябва да свърши, отвеждайки парти идола и изпълнената с нетърпение и надежда девойка в социалните кръгове на Холивуд, към които всеки от тях принадлежи.

Много скоро холивудското общество ще попадне под очарователното влияние на новата мания: озвучените ленти. Джорж не иска да участва в новата технологична вълна в киното, присмивайки се на „говорещите филми”, чиято съдба според него е да попаднат в кофите за смет. През 1929 година „Кинограф” се подготвя да прекрати изцяло заснемането на неми филми и Джордж е изправен пред труден избор: да прегърне звука, както прави изгряващата звезда Пепи Милър, или да потъне в неизвестност.

 

"Артистът" е големият победител на наградите БАФТА

Немият черно-бял филм "Артистът" е големият победител на церемонията по обявяването на тазгодишните носители на най-престижните британс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com