Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Били Айлиш разкри как живее с тиковете на Турет

28 май 2022, 18:40 часа

Netflix пусна нов сезон на шоуто на Дейвид Летърман, наречен "Моят следващ гост не се нуждае от представяне", а героинята на новия епизод бе певицата Били Айлиш. Основната тема на разговора беше животът със синдрома на Турет - това нервно разстройство бе диагностицирано при Били на 11-годишна възраст. Тя говори за диагнозата си през 2018 г., на върха на популярността си, когато феновете забелязаха някои необичайни моменти от поведението й на сцената, а певицата трябваше да обяснява какво се случва с нея, предава БГНЕС.

По време на разговор с Летърман певицата получи тик - един от симптомите на вродено генетично заболяване. Страдащите от синдрома на Турет могат многократно да изпитват двигателни и звукови тикове през деня.

„Най-често реакцията на хората е смях, защото си мислят, че просто се правя на шашава. Това ме обижда невероятно”, призна певицата.

Според нея тиковете далеч невинаги са забележими, но са "много изтощителни" - например по време на разговор мускулите на челюстта или ръцете й могат да се схванат, но събеседникът няма да обърне внимание на това.

„Ако ме снимате дълго време, ще видите много тикове, каза звездата пред журналиста. Тя няма нищо против да обсъжда проблема си публично, защото "това е интересна тема", а синдромът на Турет е много по-често срещан, отколкото може да изглежда:

„Смешното е, че от това страдат много хора, за които дори не бихте си помислили ”, каза Айлиш. Според нея сред колегите й в шоубизнеса има много познати със същата диагноза, но те не искат да привличат вниманието към своето разстройство.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес