Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блясък и противоречие: Холи Бери пренесе олимпийския огън по улиците на Кан (ВИДЕО)

20 юни 2024, 09:22 часа

Холи Бери внесе нотка холивудски блясък в щафетата на олимпийския огън, като го пренесе по улиците на Кан. Звездата запали факела си на стълбите на сградата на Двореца на фестивалите във френския град заедно с Тиери Фремо, директор на филмовия фестивал в Кан, и пренесе олимпийския огън по прочутия булевард "Кроазет", преди да го предаде на трикратния олимпийски шампион по сноуборд Шон Уайт.

Щафетата се състоя по време на Международния фестивал на творчеството Cannes Lions 2024, който трябваше да бъде временно затворен, за да се направи път на церемонията по предаването на огъня. Именно това затваряне предизвиква напрежение и недоволството на големи корпорации, които организират важни събития по време на Cannes Lions 2024. Те недоволстваха, тъй като бе блокиран достъпът до плажа, където бяха част от другите събития.

Още: Ето как изглежда 55-годишната Холи Бери по бански (СНИМКИ)

За Олимпийския огън

Факелната щафета се провежда преди Летните олимпийски игри в Париж, а сред другите носители са шампионът от Формула 1 Шарл Льоклер, както и принцът на Монако Албер II и принцеса Чарлийн. Огънят се запалва в Олимпия, Гърция - прародината на Олимпийските игри - и пътува по света до града, в който се провеждат игрите.

Още: Френските власти арестуваха мъж, планирал нападение срещу олимпийския огън

Щафетата трябва да стигне до Париж, където огънят ще бъде запален в деня на откриването на Олимпийските игри - 26 юли. Той ще остане запален през цялото време на игрите, докато не бъде угасен по време на закриването.

Церемонията по откриването ще влезе в историята, тъй като за първи път събитието няма да се проведе на стадион, а покрай река Сена, пише БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес