X
 
 

Бразилският президент обвини Ди Каприо за горските палежи в Амазония

3219 0
Бразилският президент обвини Ди Каприо за горските палежи в Амазония
Снимка: Getty Images/Guliver
Бразилският президент Жаир Болсонару обвини актьора Леонардо Ди Каприо в спонсориране на неправителствени организации, за които се смята, че организират горски пожари в Амазония.

Президентът не представи никакви доказателства за твърдението си, но стана ясно, че става дума за задържането в понеделник на четирима души от различни НПО по обвинение в палеж с цел получаване на дотации – задържаните се опивали да продадат на Световния фонд за дивата природа (WWF) снимки от пожарите, в които са били замесени, предаде БГНЕС.

Бивш премиер на Малайзия е с обвинение за кражба на милиони, Ди Каприо също е в аферата

Бившият премиер на Малайзия Наджиб Разак е обвинен за присвояване на средства от сметките на държавния инвестиционен фонд 1MDB. С помощ...

„Ди Каприо е класен момък, нали? Плаща пари за палежи на горите (в Амазонии - ред.) ... Правят снимка, изпращат я в неправителствена организация, тя я разпространява, свързва с Леонардо Ди Каприо, който плаща на тази НПО половин милиона долара. Леонардо Ди Каприо, ти участваш в палежите на Амазония", заяви Болсонару на среща с неговите привърженици, за която съобщи издание Estadao.

По данни на полицията най-малко три такива НПО-та са извършвали палежи, за да получат пари от различни организации.

През август Леонардо Ди Каприо и още няколко филантропи създадоха фонд за спешна помощ за горите на Амазония в размер на $5 млн. с цел разрешаването на най-неотложните задачи по спасяването на „белите дробове на планетата”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално