Церемонията за "Грами" мина без някои от най-големите отличени - Ариана Гранде и Чайлдиш Гамбино

6921
Церемонията за "Грами" мина без някои от най-големите отличени - Ариана Гранде и Чайлдиш Гамбино
Снимка: Getty Images/Guliver

Популярната най-вече сред младото поколение певица Ариана Гранде взе първото "Грами" в кариерата си. Тя беше отличена за най-добър поп вокален албум за четвъртия си студиен албум "Sweetener", като успя да се пребори със сочената за фаворит Тейлър Суифт, предаде БГНЕС.

Гранде получи наградата след като досега шест пъти в кариерата си беше номинирана за нея, но без да успее да я вземе. Звездата обаче отсъстваше от залата, тъй като само няколко дни преди събитието тя обвини продуцента на церемонията в "лъжа" за решението си да не пее на най-голямата музикална нощ.

Номинациите за "Грами" - стремеж към разнообразие или жертва на политкоректност?

Карди Би, Дрейк и Ариана Гранде са най-вероятните кандидати за днешните "Грами". След като последната гала-церемония през януари се уда...

"Знам, че не съм там тази вечер (вярвайте ми, аз се опитах и все още наистина исках да се беше случило) и знам, че казах, че се опитвам да не влагам твърде много в тези неща ... но (...) това е диво и красиво. Благодаря ви много", написа тя в Twitter.

Иначе церемонията премина под знака на "равенството между половете". След критиките заради церемонията за "Грами" от миналата година, пет от осемте номинирани за албум на годината бяха жени. Водещата на церемонията също беше жена – носителката на 15 награди "Грами" Алиша Кийс.

Грами за "Песен на годината" получи Чайлдиш Гамбино за изпълнението си "This is America" – песен със силно послание срещу оръжието и расизма. Политически заредената, но и социална композиция се пребори с Дрейк, Кендрик Ламар и Лейди Гага.

По-рано рапърът Чайлдиш Гамбино, чието рожденно име е Доналд Глоувър, спечели "Грами" и за "Най-добро музикално видео". Той обаче не дойде на церемонията, а организаторите обясниха, че е отказал поканата да пее на събитието.

Лейди Гага взе три "Грами"-та. Хитовата песен "Shallow" от филма "Роди се звезда" беше отличена с две статуетки, а певицата получи и трета в категорията "Най-добър поп соло изпълнител" за песента "Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?)".

Български хор спечели "Латино Грами"

Хорът Нови български гласове получи престижната статуетка в категория "Най-добър фламенко албум" за албума си "Al este del cante". Хо...

За най-добър R&B албум беше наградена южнокорейска група - BTS.

За сметка на липсващите музикални звезди, на сцената се качи бившата първа дама Мишел Обама. Заедно с нея бяха суперзвездите Лейди Гага, Дженифър Лопес, водещата на церемонията Алиша Кийс и актрисата Джейда Пинкет-Смит.

"Музиката ни показва, че всичко е от значение - всяка история във всеки глас, всяка нота във всяка песен. Така ли е, дами?", каза бившата първа дама.

Звукозаписната академията, която организира събитието, се сблъска с критики за това, че не е възприела многообразието в своите редици заради отношението към жените на церемонията миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com