Джон Сноу предложил Железния трон на британската кралица

9633
Джон Сноу предложил Железния трон на британската кралица

Актьорът Кит Харингтън, който се превъплъщава в образа на Джон Сноу в хитовия сериал "Игра на тронове",  помолил Елизабет II да седне на Железния трон, но кралицата отказала.

Това станало в края на м.г., когато Елизабет II и съпругът й принц Филип посетиха снимачната площадка на "Игра на тронове" в Белфаст, Северна Ирландия. Едва сега обаче Харингтън разкрива какво точно се е случило, пише БГНЕС.

Кралските особи се снимали със звездите от сериала, като преди това разгледали пищните декори. Най-голям интерес те проявили към Железния трон, направен от споени един за друг мечове. Кит Харингтън поканил Елизабет II да седне върху трона, но кралицата категорично отказала под предлог, че така ще наруши протокола.

"На британската кралица не й е позволено да седи върху друг трон, освен британския, бил той реален или измислен", отбелязала с усмивка Елизабет II. Дипломатичното изказване било посрещнато с бурни ръкопляскания и на Харингтън не му останало друго, освен и той да се включи в аплодисментите.

Железният трон е може би най-известната "мебел" през последните години в киното - култов поне колкото пианото от "Казабланка", продало се м.г. на аукцион на "Бонамс" за 3,4 млн. долара. Към него се стремят поне 7 кандидат-крале в "Игра на тронове", завладяващ както със страхотните си ефекти, така и с интригите, съпътстващи борбата за власт.

Колкото до Харингтън, 28-годишният англичанин се превърна в звезда именно покрай "Игра на тронове". Сериалът има феноменален успех по цял свят. В настоящия сезон малка роля има и българският актьор Захари Бахаров.

 

Разследват изтичането на епизодите от новия сезон на Game of Thrones

Американският телевизионен канал НВО е започнал разследване за това как са попаднали в интернет четири епизода от новия сезон на сериал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com