Евгени Минчев: Цените ми избождат очите! Да се направи митинг, да се затварят магазини!

12521
Евгени Минчев: Цените ми избождат очите! Да се направи митинг, да се затварят магазини!
Снимка: Evgeni Minchev PR/Facebook

Лорд Евгени Минчев, който е познат с хапливия си език и непукизъм, публикува в своя Facebook профил дълъг статус, в който открито се възмущава от огромния скок на цените на основни продукти на българския пазар.

Привидна причина за гнева му е цената на лютеницата, но истинският катализатор за раздразнението на Минчев е повсеместната спекула, която властва в търговската мрежа в цялата страна. Минчев споменава и "опасността" скоро всички да се храним с буболечки.

Публикацията в профила на Евгени Минчев предизвика множество коментари и дори спорове по темата за или против еврото. Ето какво гласи целият провокативен пост на Лорда:

"Лютеницата стигна червения хайвер.

За Бога, братя, отмъстете им...

от Евгени Минчев

Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият „министър“ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, защото етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е поскъпването на тока и суровините, нямам информация повишението да е 100 или 200%. Не се заглеждам по етикетите, но явно увеличението е толкова нахално, че ми избожда очите. Не искам да сравнявам София с Лондон или други котловинни полета, но все пак в България хората имат ниски доходи. Но явно и огромен потребителски стомах, след като бакалиите още не са фалирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лв. доскоро, вече е 5.40. А предстои това да се преобразува в евро. Спрете се, санким. И започвам да шаря с очи, за да намеря същото на по- изгодна цена, не защото не мога да си го позволя а защото не искам да подкрепям и насърчавам спекулата. Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре- добре. Но как не видях нито една организация на собственици, магазинери, производители и прочие, да направи ефективен митинг или друга демонстрация. Да затвори магазини, да откаже стоки на ненормално високи цени. Да обяви бойкот на артикули, които са ненужни и ненужно скъпи. Като погледне човек- има толкова излишни от тях, толкова лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и умовете си, трябва да ги озаптим откъм алчност и угаждане на всеки наш хранителен каприз. Ама, какво да ядем... Ако бях онзи ватман, щях да изтърся някаква неуместна шега. Но сега всичко е в ръцете на нашите решения а те са отказ от излишно купуване. Старателно пресмятане на разходите, независимо скромни или щедри са финансовите ни възможности. Трябва да се спре спекулата и лъжата в този измислен процес. За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си онези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/ , вече гони цените на червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!"

Лютеницата стигна червения хайвер. За Бога, братя, отмъстете им... от Евгени Минчев Идвам от кварталната бакалия!...

Posted by Evgeni Minchev PR on Friday, January 27, 2023

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com