Фатализъм около "Артистът"

7629
Фатализъм около "Артистът"
Фаталните 13 награди на Жан Дюжарден за лентата може да са добра или лоша поличба

Проклятието на "Оскар"-ите може и да тегне над лауреатките и номинираните актриси за престижната награда, които много често след получаването на отличието и номинирането си се развеждат, но над тазгодишния носител на "Оскар" за най-добра мъжка роля Жан Дюжарден тегне фаталното число 13, пише в. "Фигаро".

Нумеролози припомнят, че за ролята си в "Артистът" Дюжарден е спечелил общо 13 награди, което може да се окаже лоша поличба.

Кучето Уги от филма "Артистът" се оттегля в пенсия

Кучето Уги, което игра една от централните роли в удостоения с "Оскар" чернобял ням филм "Артистът", е вече на 10 години и ще сложи кра...

За превъплъщението си в "Артистът" французинът получи, освен "Оскар", наградата на кинофестивала в Кан за най-добро мъжка роля, "Златен глобус", британската награда БАФТА, наградата на Гилдията на американските актьори, наградата на Австралийската филмова академия, наградите за мъжка роля на филмовите фестивали в Холивуд и Санта Барбара, наградите на Дружеството на лондонските филмови критици, на Дружеството на филмовите критици от Финикс и на Дружеството на филмовите критици от Лас Вегас и наградата "Независим дух".

Дружеството на жените филмови критици на САЩ пък присъди на Дюжарден и на партньорката му в "Артистът" Беренис Бежо наградата за най-добра екранна двойка. Почитатели на Дюжарден обаче смятат, че 13-те награди за една и съща роля могат да се окажат неговата щастлива поличба, предвестник на още по-големи успехи.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com