Филип Киркоров имал права за изпълнение на парчетата

6439
Филип Киркоров имал права за изпълнение на парчетата
Юристите на певеца са открили документи, потвърждаващи правото му да изпълнява песните на българските композитори

Юристите на Филип Киркоров са открили документи, потвърждаващ правото му да изпълнява песните на българските композитори, които го дадоха под съд, съобщи прес секретарката на певеца Олга Алексеева, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Българските автори Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев заведоха съдебен иск срещу Киркоров за нарушаване на авторските им права, тъй като той не съгласувал с тях използването на техните произведения и не им изплатил полагащите им се хонорари.

Български композитори на съд срещу Филип Киркоров

Руският естраден изпълнител Филип Киркоров ще бъде разследван за извършено престъпление против интелектуалната собственост по иск на че...

Неправомерно използваните песни според ищците са "Плюс и минус" на Савелиев, "Детски спомен" на Пенев, "Изповед" на Пеев и "Звездна фантазия" на Андреев.

Според композиторите Киркоров използвал тези хитове много години, без да получи разрешение от авторите. Те били включени както в негови концертни изпълнения, така и в дисковете му.

"Юристите на Филип откриха в архивите договори, които потвърждават неговото право да използва песни от тези автори, заяви прес секретарката Олга Алексеева.

А официално известие за това, че те са го дали на съд, ние досега не сме получили. В момента когато получим цялата документация по случая, ние ще приложим намерените договори и ще ги предоставим на съответните инстанции." БТА

Филип Киркоров отрича да е плагиатствал

Филип Киркоров категорично отхвърли обвиненията на българските си колеги, които го обвиниха в нарушаване на техните авторски права, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес