X
 
 

Финансовият директор на Netflix реши да напусне

915 0
Финансовият директор на Netflix реши да напусне
Снимка: Getty Images/Guliver
Главният финансов директор на американския стрийминг гигант Netflix Дейвид Уелс обяви напускането на поста си. Това стана ясно от изявление, публикувано в сайта на компанията и цитирано от БГНЕС.

"Това бяха едни прекрасни 14 години и аз съм много горд от всичко постигнато до този момент", казва Уелс.

Барак и Мишел Обама подписаха договор с Netflix

От компанията за разпространение на филми и сериали Netflix съобщиха, че са постигнали сделка с бившия президент Барак Обама и жена м...

"След като обсъдих моето желание за промяна, всички се съгласихме, че компанията е в силна финансова позиция и с потенциал за растеж и за това е подходящото време да намерим нов финансов лидер. Аз лично смятам да се фокусирам повече над благотворителност", пише още той.

Уелс се присъедини към екипа на Netflix през 2004 година, а от 2010 година заема поста на главен финансов директор. Компанията е основана през 1997 година, като първоначално предоставя услуги за стрийминг на видео в интернет. От 2013 Netflix започва да прави собствени телевизионни продукции. Най-известните от тях са "Stranger Things", "Orange is new black", "House of Cards" и др.

През юли миналата година компанията съобщи, че броят на абонаментите на услугата в световен мащаб е надхвърлил 100 милиона души.

Actualno.com

Етикети: