Хари и Меган вече използват титлата "принцеса" за дъщеря си Лили

3221
Хари и Меган вече използват титлата "принцеса" за дъщеря си Лили
Снимка: Getty Images

Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да използват титлата принцеса за дъщеря си Лилибет. Наследниците на Хари и Меган получиха титлите, след като крал Чарлз III се възкачи на престола. 

От Бъкингамския дворец потвърдиха, че списъкът на наследниците ще бъде актуализиран, след като говорител на херцозите на Съсекс публично за първи път нарече Лили принцеса в сряда при обявяването на новината за кръщенето ѝ.

Предполага се, че кралят е знаел предварително, че по-малкият му син Хари и съпругата му Меган възнамеряват да използват титлата на дъщеря си, а и според британските медии се е водила кореспонденция по въпроса. 

Лили, която ще навърши две години през юни, беше кръстена в Калифорния в петък. "Мога да потвърдя, че принцеса Лилибет Даяна беше кръстена в петък, 3 март, от архиепископа на Лос Анджелис - преподобният Джон Тейлър", каза в официално съобщение говорителят на Хари и Меган. 

Смята се, че титлите ще се използват от херцозите на Съсекс при официални поводи, но не и в ежедневието. Именно кръщенето на Лилибет бе първата подобна възможност след смъртта на кралица Елизабет Втора през септември 2022 г., пише БТА.

Хари и Меган не искат да се отказват от правата, които децата им имат по рождение и дори смятат да им дадат възможност сами да решават дали и какви титли да използват, когато пораснат.

Обявиха кой е най-популярният жив представител на британското кралско семейство

Последните две години не са никак лесни за британското кралско семейство. Различни събития, сред които кончината на кралица Елизабет II...

Лилибет беше наречена официално принцеса, след като стана ясно, че родителите ѝ са били помолени да се изнесат от дома си в Обединеното кралство - Фрогмор котидж. Това се случва със съгласието на Чарлз Трети, а решението на Краля допълнително отслабва връзките на херцозите на Съсекс с родната страна на Хари и с кралския двор.

Правилата за кралските титли, определени от Джордж Пети през 1917 г., гласят, че Арчи и Лили, като деца на син на монарх, автоматично стават принц и принцеса, когато техният дядо Чарлз седне на престола.

Когато синът на Хари и Меган - Арчи, се роди през май 2019 г., той беше седми в линията за наследяване на трона. Въпреки че беше правнук на монарха, момченцето не беше първороден син на бъдещ крал и затова не стана принц автоматично. А Меган каза в интервю с водещата Опра Уинфри, че Арчи не е получил титлата принц заради расата му.

През 2021 г. се появиха съобщения, че в опит да ограничи броя на ключовите членове на кралското семейство, Чарлз е възнамерявал, когато стане монарх, да попречи на Арчи да стане принц. За да направи това, той трябва да издаде специален документ, с който да се промени правото на Арчи и на Лили да носят титлите принц и принцеса.

Херцозите на Съсекс все още не са потвърдили дали ще присъстват на коронацията на Чарлз Трети през май, чиято дата съвпада с четвъртия рожден ден на Арчи, въпреки че са получили покана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com