X
 
 

Игра на тронове: Мегън Маркъл се отказва от британското си гражданство?

17919 1
Игра на тронове: Мегън Маркъл се отказва от британското си гражданство?
Снимка: Getty Images/Guliver
Херцогинята на Съсекс и съпруга на принц Хари - Мегън Маркъл, най-вероятно ще се откаже от кандидатурата си за британско гражданство, пишат американски медии.

38-годишната бивша актриса, която се омъжи за принц Хари през май 2018 г., искаше да получи британско гражданство веднага след преместването си във Великобритания, но не бе живяла необходимото време в страната. След като стана ясно, че съпругата на принц Хари не може да получи такова гражданство докато живее в чужбина, то тя смята да се откаже от него.

Сделка ама не: Кралицата си поиска обратно бижутата от Меган (ВИДЕО)

Кралица Елизабет II си е поискала обратно бижутата, с които Меган Маркъл се кипреше доскоро. С отказа си да бъде „старши член&ldq...

Според сегашните правила бившата звезда на "Костюмари", която наскоро обяви, че тя и съпругът й планират да се оттеглят като старши членове на кралското семейство и да живеят във Великобритания и Канада, не трябва да е напускала Великобритания за повече от 270 дни общо през трите години преди кандидатстване за гражданство.

Според старшия адвокат по имиграцията на Острова "гражданин на САЩ трябва да живее във Великобритания с британския сипартньор, когато е подадено заявлението за удължаване на партньорската виза. Те трябва да възнамеряват да продължат да живеят заедно за постоянно във Великобритания. Ако през първите две и половина години е имало период, в който не са живели заедно във Великобритания, то трябва да има основателна причина за това".

Отказът от британско гражданство е пореден удар в негласната война между Маркъл и семейството на Хари. Наскоро двойката обяви, че вече няма да бъде наричана Кралско Височество, ще бъде задължена да се оттегли от кралските задължения, следователно няма да получава публични средства за изпълнение на каквито и да било кралски задължения.

Хари и Меган ще трябва да върнат над 2,4 милиона паунда на британските данъкоплатци, използвани за обновяването на имението Фрогмор котидж в Уиндзор.

Хари и Меган Маркъл получиха жадуваната свобода

Принц Хари и съпругата му Меган повече няма да могат да използват кралските си титли, прекратява се и финансирането им с държавни средс...

Наскоро Кралицата обяви, че Мегън трябва да върне всички бижута от кралската колекция, включително и пръстен със син диамант, припомня БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално