Иван Лечев ще свири на концерта на Мариза

8530
Иван Лечев ще свири на концерта на Мариза

Кралицата на фадото Мариза пристига днес, за да пее вечерта пред близо 3000 души в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите.

Първият глас на Португалия пожела да направи изненада за многобройните си фенове, като заедно с нея на сцената ще излезе и известен български музикант. Китаристът и цигулар Иван Лечев беше избраното от нея име. Музикантът от най-обичаната българска група - ФСБ, прие като голяма чест решението на световноизвестната певица. Какво точно ще свирят заедно, феновете ще разберат на концерта. Освен музиката, тях ги събира и грижата за малките им деца, родени по едно и също време миналото лято.

Фадо кралицата Мариза се завръща триумфално

След година и половина прекъсване, кралицата на фадото – португалската звезда Мариза, се връща на сцената. Тя подготвя кратко тур...

Мариза е изкушена освен фадо да пее и поп и рок, но само в изключителни случаи като на олимпийските игри в Атина, където тя направи дует със Стинг в песента а Thousand Years (Хиляда години). Британското радио BBC 3 трикратно обявява Мариза за най – добра певица в света през 2003, 2005 и 2006. Тя изнася концерти на четири континента - от парижката Олимпия, лондонската Роял Албърт хол до операта в Сидни, а концертите й са винаги напълно разпродадени.

Феновете на голямата певица също с нетърпение очакват изявата й. Българи, живеещи в Париж, които пристигат специално за събитието тук, са й подготвили подарък - красиво бижу на Baccarat, което ще й поднесат на концерта.

Музиката на Мариза съчетава чистата традиция на фадото и свежестта на съвремието, а начинът й на изпълнение представя необработената чиста емоция, с която се характеризира жанра, пречупен през изключителния й стил.

Мариза прекъсна активната си концертна дейност миналото лято, за да роди първата си рожба. Няколко месеца преди това тя пя в препълнената зала 1 на НДК. Бременността не й попречи да пее сред публиката в залата и да даде всичко от себе си, за да вдигне зрителите за дълго на крака. Всички горещо аплодираха прекрасната певица и пяха заедно с нея хитове като "Роза бранка", "Бранко неро" и други. След концерта дисковете й бяха буквално разграбени, а тези от почитателите й, за които не достигнаха, останаха разочаровани.

Фенове на Мариза подаряват бижу на концерта й

Феновете на Кралицата на фадото – Мариза, вече с нетърпение очакват концерта й. Първият глас на Португалия, както я наричат, ще...

Детето на най-голямата певица на Португалия е плод на любовта й с португалския бизнесмен Антонио Ферейра. Техният син Мартин скоро ще навърши една година и голямата певица вече е в състояние да възобнови своята активна дейност.

След това прекъсване Мариза се завръща обогатена и пълна с енергия и желание да раздава още любов на публиката. Кариерата й продължава с още по-голям успех от всякога. В Португалия нейното завръщане беше триумфално още през април, когато тя направи поредица от концерти в зала "Колизеум". Сега тя е с нова визия и обогатен репертоар.

Мариза е родена през 1973 г. в Мозамбик от смесен брак между африканка и португалец. Издава първия си албум "Fado Em Mim" още на 26 години. Пяла е на най-големите сцени в света – от парижката Olympia и Frankfurt Opera до London Royal Hall, Аmsterdam Le Carré, операта в Сидни и New York Carnegie Hall. През 2007 г. тя беше една от звездите във филма на Карлос Саура "Фадо". Концертът на Мариза се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com