Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село

50819
Жерар Депардийо ще снима филм в пловдивско село
Снимка: Getty Images/Guliver

От 5-6 ноември в село Калояново, на 20 км от Пловдив, започват снимките на игралния филм с работно заглавие "Le Voyage" и Жерар Депардийо в главната роля, предаде БГНЕС.

Продукцията е доста пъстра - финансирана е от Швейцария, снимат я италианци, ще се говори на френски, а се снима у нас. Пловдивски актьори също ще участват във филма.

Симеон Алексиев, актьор в Драматичен театър - Пловдив и собственик на селско заведение във филма, разказа, че продуцентите не за пръв път снимат у нас.

В случая филмът ще разказва история от 70-те години на миналия век, която се разиграва в малко селце, където времето е спряло и нищо не се случва. Възрастен мъж на име Ваня - в изпълнение на звездата на френското кино, а понастоящем руски имигрант - Жерар Депардийо, е овдовял и живее самотен и тъжен. За да направят живота му по-добър, близките му подаряват домашен любимец. Но не куче, а прасе. Отначало Ваня се отнася с голямо недоверие към идеята, но после се привързва към прасето на име Симпи и когато семейството му настоява да го заколи, за да го изядат, той хуква да го спасява през села и паланки, натоварен в стар "Трабант".

Канавата на филма е изтъкана от срещи с различни хора и попадане в различни ситуации. Сред другите актьори във филма е Кабир Беди, познат от ролите си в телевизионния сериал "Дързост и красота" и "Джеймс Бонд: Октопуси". Сценарият е на Франк Добрин, а пловдивските актьори, които ще видим наред с големия французин, са Кръстю Кръстев, Русалина Чапликова, Анелия Ташева, Ивайло Христов и Симеон Алексиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com