X
 
 

Любимият зелен „Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден за 520 000 долара

1339 0
photo of Любимият зелен „Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден за 520 000 долара
Снимка: Getty Images/Guliver
Зеленият „Ролс ройс“ на Елизабет Тейлър бе продаден на аукцион в Ню Йорк, предаде БГНЕС. Автомобилът е бил закупен от спечелилия търга за 520 000 долара. Името на купувача на популярната „Зелена богиня“ – модел „Сребърен облак II” от 1960 г., не се съобщава. Очакванията на експерти бяха, че превозното средство може да достигне четири пъти по-висока цена.

Колата е била боядисана в зелено по специална молба на актрисата, тъй като това е бил нейният любим цвят. Тя е получила возилото, като подарък през 1960 г., от тогавашния й съпруг Еди Фишер. Феновете най-вече помнят возилото след бляскавата му поява на снимачната площадка на филма "Клеопатра" в Рим. От този модел са произведени само 20 коли.

Елизабет Тейлър е най-богатата покойна звезда

Елизабет Тейлър, която е сред легендите на американското кино, измести краля на поп музиката Майкъл Джаксън в класацията на най-богати...

Смята се, че „Зелената богиня” е в отлично състояние, с възстановен двигател и нов кожен салон. Зеленият цвят е съответствал и на сватбената рокля на актрисата. Тейлър използвала колата от 20 г., след което тя била закупена от калифорнийския колекционер Карл Кардел. Той обаче е категоричен, че актрисата няма шофьорска книжка и никога не е сядала зад волана.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители