Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Морган Фрийман се извини заради твърдения, че упражнявал сексуален тормоз

25 май 2018, 07:50 часа

Американският актьор Морган Фрийман се извини след обвинения от осем жени в сексуален тормоз. Той стана поредната холивудска знаменитост от мъжки пол, обвинена в сексуални злоупотреби след скандала "Харви Уейнстейн".

"Който ме познава или е работил с мен, знае, че аз не съм човек, който съзнателно би искал да обиди или да постави някого в неудобно положение. Извинявам се всеки, който се е почувствал засегнат. Не съм имал такова намерение", каза актьорът в писмено извинение.

Няколко от десетките актриси, интервюирани от CNN по повод обвиненията срещу Фрийман, го описаха като човек с безупречно и професионално поведение.

Сред интервюираните, работили с 80-годишната холивудска звезда, осем заявиха, че са били обект на сексуален тормоз, а други осем - че са присъствали на неуместно поведение от негова страна.

Млада асистентка твърди, че през 2015 година по време на снимки Фрийман я погалил ниско по гърба и направил коментар за силуета ѝ. Тя разказва още, че в рамките на един ден няколко пъти се е опитал да ѝ вдигне полата и я питал дали носи бельо. В един момент се наложило неговият екранен партньор да му каже да спре. Това го смутило и той не знаел какво да каже, разказва още потърпевшата.

Междувременно днес, 25 май, започва делото срещу Харви Уейнстейн. Той ще се яви пред съд в Ню Йорк.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес