Мюсюлманският свят налага забрана на "Ной"

58126
Мюсюлманският свят налага забрана на "Ной"

Регулаторните органи на Катар, Бахрейн и ОАЕ отказаха да дадат разрешение за разпространението на филма на Дарън Аронофски "Ной", заснет по библейска тема, в страните им, съобщиха Ройтерс и Холивуд рипортър, като се позоваха на представител на кинокомпанията "Парамаунт пикчърс".

Забраната на религиозна основа става още преди световната премиера на лентата. Очаква се по същия начин да постъпят и регулаторните органи на Йордания, Кувейт и Египет. В Египет филмът трябваше да излезе на екран на 26 март, два дни преди премиерата в Северна Америка на 28 март, пише БТА.

Най-епичното библейско приключение на годината е тук с нов трейлър

"Ной" разказва историята на мъж, избран от Бог за велико дело, преди всемирен потоп да сложи край на всичко живо. Изправяйки се едновр...

Близкоизточните цензори забраняват филма, тъй като "противоречи на учението на исляма". Мюсюлманските традиции не допускат изображенията на пророци, пратеници и сподвижници на Аллах. В Корана Нух (Ной) е ислямски пророк и участва в сюжета за всемирния потоп. "Гардиън" разкри, че киностудията "Парамаунт пикчърс" е подготвила няколко версии на филма, за да избегне възмущението на религиозно настроените зрители, но Аронофски е настоял авторският му вариант да бъде разпространен.

Филмът "Ной" е създаден по библейската легенда за Ноевия ковчег. Главната роля се изпълнява от носителя на "Оскар" Ръсел Кроу. Във филма участват още Дженифър Конъли, Ема Уотсън, Антъни Хопкинс. Бюджетът на проекта е 125 милиона долара, което прави филма най-скъпия, режисиран от Аронофски. Голямата сума се обяснява с огромния брой специални ефекти. Всички животни например са създадени с помощта на компютърна графика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com