Обратното броене до началото на "Евровизия" 2014 започна

38991
Обратното броене до началото на "Евровизия" 2014 започна
Снимка: БГНЕС

Обратното броене до началото на "Евровизия" 2014 започна официално днес с първите репетиции "на терен" в датската столица Копенхаген.

Изпълнители от десет държави излязоха на сцената, за да изпробват за първи път нейната функционалност, а делегациите на Армения, Латвия, Естония, Швеция, Исландия, Азербайджан, Албания, Украйна, Русия и Белгия имаха възможност да нанесат първи корекции в сценичните презентации на своите песни.

Русия може да се откаже от "Евровизия 2014", заради противоречивия певец от Австрия

Русия може да се откаже от „Евровизия 2014”. Руските правозащитници призовават за отказ от участие в музикалния конкурс...

След края на репетициите изпълнителите от десетте държави, репетиращи по график днес не спестиха похвалите си за това как изглежда сцената и организацията на конкурса като цяло. Един от основните фаворити за победа - представителят на Армения Aram MP3 заяви, че дори се чувства развълнуван и малко изнервен въпреки богатия си сценичен опит на родна земя. "Тук всичко е на съвсем различно ниво спрямо ситуацията в Армения. Всеки месец имам поне по два големи концерта с оркестър на живо и въпреки това сега съм много развълнуван", заяви Арам. На обратния полюс пък беше представителката на Швеция Сана Нилсен, която многократно е минавала през съизмеримата като мащаб шведска версия на музикалната надпревара "Мелодифестивален" - "Чувствам се изключително уверена. Да участвам на Евровизия винаги е била моя мечта и я преследвах в продължение на толкова много години. Трябваха ми цели седем участия в шведската селекция, докато най-накрая успея, но сега се чувствам безкрайно уверена и спокойна".

Голямата атракция на първия ден от репетициите обаче беше представителката на Естония - Таня. Тя впечатли журналисти и конкуренти с изключително сложната си танцова хореография, придружена с много силно и изчистено от всякакви грешки вокално представяне на песента "Amazing". Често сравнявана с шведската победителка от 2012 - Лорийн, Таня наблегна на сериозните различия между нейното изпълнение и това на "Euphoria" отпреди две години. На първо място според естонката, сценичното представяне на двете песни се различава сериозно въпреки някои прилики в част от движенията. Много се различават и двете песни, като единственото общо между тях е, че става дума за бързи и тандувални хитове. "Въпреки това за мен е чест да ме сравняват с Лорийн, защото винаги е добре да казват, че приличаш на някой успешен и добър артист, какъвто е тя", заяви уверено естонската изпълнителка.

Въпреки че България тази година не участва на "Евровизия", българската следа и в този случай е налице. Нея я откриваме в песента на Русия, чийто продуцент е роденият в България Филип Киркоров. За звездата на руската естрадна музика това е пореден досег с конкурса, като винаги той е бил от страната на композитор и продуцент. Подобен е и случаят сега, тъй като Киркоров е един от композиторите на песента "Shine", с която младите близначки - сестри Толмачови представят страната тази година на "Евровизия". Руската делегация беше посрещната доста радушно от чуждестранните журналисти, като единственият въпрос към руснаците в контекста на политическите събития около кризата в Украйна дойде от журналист от московския вестник "Комсомолская правда". Представителите на Русия обаче категорично отхвърлиха всякаква възможност да се ангажират с политически декларации и оценки, тъй като това не се толерира от организаторите на "Евровизия". Сериозно впечатление направи фактът, че екипът около руската песен е изцяло международен - грък е композирал песента наред с Филип Киркоров, младите сестри Толмачови ще се възползват от услугите на беквокалистки от Швеция, а текстът е дело на малтиец.

Първият кръг на репетициите за двата полуфинала ще продължи до петък, а първият полуфинал е на 6 май от 22:00 часа българско време.

12 страни вдигнаха ръце от "Евровизия 2014"

Дванайсет страни вече са се отказали от участие в песенния конкурс "Евровизия 2014". Сред тях е и България, съобщава украинският информ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com