Промени в сценария и бъдещото гласуване за Оскари заради "расовия" скандал

7055
Промени в сценария и бъдещото гласуване за Оскари заради "расовия" скандал
Снимка: Getty Images / Guliver

Чернокожият холивудски актьор Крис Рок не смята да се отказва от воденето на церемонията по връчването на 88-те награди на Киноакадемията на САЩ заради разразилия се скандал с липсата на номинации за чернокожи актьори и бойкота на част от звездите, предаде изданието "Ентъртеймънт Тунайт", цитирайки продуцента на шоуто Реджиналд Худлин.

Актьорът е решил обаче да пренапише монолозите си в сценария така, че да засегнат възникналите проблеми с тазгодишните предложени за престижната статуетка.

8-те проблема на 88-те награди за Оскар

1. #OscarsSoWhitе - Оскари и разнообразието от етноси и раси. Всички 20 участници, номинирани тази година, без изключение, са "бели". П...

В същото време Американската киноакадемия обяви амбициозен план за разнообразяване на членския си състав, според който до 2020 г. ще бъдат удвоени гласовете на жените и хората от различни малцинства в редиците си, а някои от досегашните членове ще бъдат ограничени, предаде Ройтерс.

Промяната идва след редицата критики срещу липсата на чернокожи звезди сред номинираните за втора поредна година. Актьорите Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет-Смит, както и Джордж Клуни и режисьорът Спайк Ли обявиха, че няма да присъстват на церемонията. С критиките се съгласи и президентът на академията Шерил Буун Айзъкс, която е чернокожа. Като причина за липсата на етническо разнообразие често е сочен членският състав на организацията - предимно възрастни бели мъже, които според критиките имат тенденцията да гласуват за хора, в които се припознават, предаде Mediapool.

Затова от право да гласуват ще бъдат лишени онези, които не са работили в киното през изминалите 10 години. Пожизнен вот ще имат само работилите непрекъснато три десетилетия или са били номинирани или спечелили статуетката.

Приетите късно в петък вечерта правила няма да важат за тазгодишните Оскари, които ще бъдат връчени на 28 февруари.

Номинациите за "Оскар"-ите вече са ясни

Номинациите за най-престижните филмови награди - "Оскар", бяха обявени днес в Лос Анджелис. С най-много номинации е лентата „Завр...

Техният водещ Крис Рок усилено се трудил над редакцията на сценария на шоуто си. "Аз съм убеден, че Рок ще създаде нещо, за което хората ще говорят повече от седмица", коментира Худлин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес