Разследват смъртта на една от първите актриси, обвинили Жерар Депардийо в сексуално насилие

3260
Разследват смъртта на една от първите актриси, обвинили Жерар Депардийо в сексуално насилие
Снимка: Getty Images

Френски следователи разследват смъртта на актриса, която беше една от първите, обвинили филмовата звезда Жерар Депардийо в сексуално насилие, съобщиха прокурори.

Няколко медии съобщиха, че Емануела Дебевер е починала от самоубийство на 60-годишна възраст на 7 декември - в деня, в който беше излъчен телевизионен репортаж, в който се изтъкват обвиненията в сексуален тормоз и насилие срещу актьора. Нейният партньор е съобщил на полицията на 29 ноември, че тя е "напуснала дома си, оставяйки след себе си тревожна бележка", съобщи прокуратурата. След това полицията е открила жена, която е скочила от мост на река Сена. Тя е била откарана в болница. След смъртта ѝ "медиите съобщиха, че актрисата се е оплакала от непристойното поведение от страна на Депардийо, включително в публикация във Facebook през 2019 г.", се каза в съобщението.

"С оглед на този нов елемент е започнало разследване на обстоятелствата, които биха могли да доведат до тази смърт", се казва още. В публикацията във Facebook Дебевер е една от първите, които се изказват срещу Депардийо заради поведението му по време на снимките на филма на Анджей Вайда "Дантон" от 1983 г., чието действие се развива по време на Френската революция. "Чудовището си позволи много волности по време на снимките. Плъзгаше дебелата си лапа под полите ми, уж за да ме усети по-добре. А аз категорично не бях съгласна", пише тя.

Още: "Казах му НЕ, но той продължи да ме опипва": Жерар Депардийо с ново обвинение

Снимка: Getty Images

Няколко души заявиха в социалните мрежи, че актрисата е подала жалба за изнасилване и сексуално посегателство срещу Депардийо през 2019 г., но от това не е произлязло нищо. Прокуратурата не е успяла да потвърди това.

Обвиненията срещу Депардийо

Още: Нов удар по Жерар Депардийо: Актриса разказа как е нападал жени, за да се възбужда

Последният репортаж, излъчен по телевизия "France 2" на 7 декември, показа, че по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г. Депардийо многократно е правил явни сексуални коментари в присъствието на преводачка и е сексуализирал малко момиче, яздещо кон. В репортажа беше включено и интервю с Шарлот Арнолд -актриса, която обвини Депардийо, че я е изнасилил два пъти през 2018 г., когато е била на 22 години и е страдла от анорексия.

През декември 2020 г. срещу Депардийо беше започнато официално разследване, но не беше вкаран в затвора. Поне още 13 жени също са го обвинили в сексуален тормоз или посегателство. Актьорът - който е участвал в повече от 200 филма, включително в комедията "Зелена карта" от 1990 г. и сериала на Netflix "Марсилия" - беше принуден да спре кариерата си през октомври. Само преди часове пък стана ясно, че канадската провинция Квебек е лишила Депардийо от най-високото си отличие заради "скандалните" му коментари срещу жени в репортажа на "France 2".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com