Red Hot Chili Peppers взривиха публиката в Милано

5314
Red Hot Chili Peppers взривиха публиката в Милано
Josh Flinghoffer изненада феновете с песен на перфектен италиански

Световното турне на култовите калифорнийци от RHCP стартира през август 2011 г., представяйки изключително успешния нов албум на бандата I’m With You. Вече пет месеца с концерти в повече от 40 града, великата група предава енергия и буквално разтърсва от емоции стотици хиляди фенове.

Рок торнадото RHCP не пощади и Милано, на поредния концерт от турнето на култовата група в Европа. Стадион Mediolanum Forum се разтресе в ритъма на рока. Публиката беше наелектризирана до крайност и избухна още с интрото към откриваща песен. И когато Anthony Kiedis запя първите строфи на Monarchy of Roses: “The crimson tide is flowing thru / your fingers as you sleep” - публиката го последва в пълен синхрон.

RHCP са известни с това, че се раздават до край на всяко шоу и концертите им са предизвикателство за публиката. В програмата им винаги присъства импровизация на соло киратиста, свързана с последващата песен или друга изненада за феновете. Китарното солото на това турне се изпълнява от Josh Klinghoffer, който официално се присъедини към RHCP преди около година. Преди това Josh е свирил с RHCP на някои от миналите им турнета. Josh очевидно се чувства добре като част от култовата група, защото на концерта в Милано изненадата за публиката беше точно от него. Той изпя на прекрасен италиански песента „Io sono quel che sono” на италианската певица Мина. Феновете посрещнаха с огромен възторг неговото вокално изпълнение.

След пет месечно усилено турне, с концерти почти всеки ден, RHCP си взимат кратка почивка. В официално изявление до феновете Michael Balzary (бас китарист) по – известен като Flea казва:

"Взимаме си кратка почивка, от която наистина имахме нужда. Последните пет месеца бяхме непрекъснато на турне и имахме концерти почти всеки ден. Сега е време за кратко презареждане на батериите. Имахме усилена 2011 година, през която работихме здраво с новото ни попълнение Josh Klinghoffer, пишейки песни и записвайки албум. Когато съм на сцената обичам да давам всичко от себе си, да се потя до кръв или да не свиря въобще, както всеки, който ни е гледал знае (или поне се надявам). Наистина е страхотно да си поемем дъх за малко. Очаквам с нетърпение да продължим с обиколката на източния бряг в САЩ и да продължим в Европа”.

Обиколката на RHCP в източна Европа започва от Прага, продължава в Москва, Загреб и Букурещ. След румънската столица RHCP ще забият в София.

Събитието е на 1 септември на стадион Георги Аспарухов, с пълен капацитет 40 000 души.

Цените на билетите са от 70 лв. до 150 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com