Шон Пен с приз за своята хуманитарна ангажираност

5208
Шон Пен с приз за своята хуманитарна ангажираност
Актьорът получи признание за подкрепата си към Хаити

Актьорът Шон Пен добави още една награда към своя актив. Този път тя не беше свързана с киното, а с една истинска, човешка кауза. По повод Световната среща на Нобелови лауреати за мир, която се провежда в Чикаго, американецът получи приз за своята хуманитарна ангажираност за Хаити. Повече от две години след разрушителното земетресение, което удари страната, половин милион хаитянци все още живетя в лагери. Въпреки това те не спират да се борят за един по-добър живот.

След като прие наградата, актьорът се възползва от случая, за да отправи нов призив за помощ в полза на една от най- бедните страни на американския континет. За целта той е създал и неправителствена организация J/P Haitian Relief Organization, която да подпомага жителите на Хаити. Кино звездата покани всеки един,който има желание да помогне  на тези  достойни хора да го направи без колебание.

В речта си Шон Пен цитира великия Мартин Лутър Кинг с думите:" Може да се каже на един човек да се справи сам, но не може да му се каже да го направи бос."  По този начин той изрази своето уважение към смелостта на Хаити да се справи самостоятелно, но засвидетелства своята подкрепа и искренно желание за съдействие. Той сподели,че усеща тази кауза много близка до сърцето си и ще бъде щастлив, ако делото му  има последователи.

Редактор: Боряна Кръстева

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com