SME: Концертът на Роджър Уотърс ще се състои!

15284
SME: Концертът на Роджър Уотърс ще се състои!

Изявление на СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС (SME):

"СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС нямаше намерение да коментира ситуацията с предстоящия мач на „Лудогорец“ от предварителния кръг на Шампионската лига след тегленето на жребия, насрочено за утре, но поради огромния интерес и за да няма спекулации, сме длъжни да заявим следното:

Пускат евтини билети за шоуто The Wall

Интересът към грандиозното шоу The Wall, което Роджър Уотърс ще представи за първи път у нас, е огромен. Зашеметяващият спектакъл е из...

В никакъв случай не желаем конфронтация, нито да разделяме феновете на спорта и музиката! Напротив, приветстваме успеха на всеки български тим на европейско ниво. Ако в първия мач „Лудогорец“ бъде домакин, това по никакъв начин не застрашава организацията по концерта. Проблемът е, че реваншът може да бъде насрочен за 27 или 28 август, когато на стадиона ще тече с пълна сила подготовка за шоуто на Роджър Уотърс THE WALL.

УЕФА разрешава смяна на домакинството и ние смятаме, че това е най-правилното решение. Тази вечер Ботев Пловдив ще излезе срещу „Щутгарт“ не на техния клубен стадион „Мерцедес Бенц Арена“ заради концерта там на Роби Уилямс. През 2009 г. ЦСКА размени своето домакинство на стадион „Васил Левски“ с „Динамо“ Москва заради концерта на Мадона там.

„Без емоции смятам, че може да се постигне разумно решение“ – заяви Иван Несторов, управител на СОФИЯ МЮЗИК ЕНТЕРПРАЙСИС.

Създалата се ситуация обаче поражда и много въпроси. Например защо има само един лицензиран от УЕФА стадион в България? А какво би станало ако три български отбора се бяха класирали за следващия кръг в Шампионската лига? Дали отново Роджър Уотърс щеше да бъде виновен, че те няма къде да играят?

Деца до 10 г. влизат безплатно на концерта на Роджър Уотърс

Деца до 10 г. ще влизат безплатно на концерта на Роджър Уотърс "The Wall" на стадион "Васил левски" на 30 август, съобщават от София мю...

В своето изявление днес от спортното министерство заявиха, че феновете на „Лудогорец“ могат да бъдат спокойни. А как да бъдат спокойни хилядите фенове на Роджър Уотърс, които са дали толкова много пари за билети и то отпреди няколко месеца?

Графикът за турнетата на най-големите световни звезди, сред които безспорно е и Роджър Уотърс, се прави поне година предварително и няма никаква възможност за промени. Ние сме заявили датата 30 август 2013 г. за концерт (с една седмица предварителна подготовка) с писмо № 51 от 10 октомври 2012 г., билетите за концерта бяха пуснати в продажба на 16 ноември 2012 г. и това се случва много преди УЕФА да обяви своите графици и дати за мачовете от предварителния кръг на Шампионската лига. Не е много справедливо да се игнорира и обижда артист от класата на Роджър Уотърс, защото това неминуемо ще рефлектира много негативно върху имиджа на страната ни и възможността да ни гостуват такива звезди.

Въпреки всичко призоваваме към разумни действия от страна на всички институции. Надяваме се да се намери вариант, от който всички да бъдат удовлетворени. Искаме и да успокоим хората, че независимо от всичко концертът на Роджър Уотърс в София ще се състои!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com