Вестник на Пеевски си приписа заслуги по "спасяване" на лъвчета

2966
Вестник на Пеевски си приписа заслуги по "спасяване" на лъвчета
Снимка: БГНЕС

Издаваният от депутата от ДПС Делян Пеевски вестник "Телеграф" си приписа сериозни заслуги по спасяването на две лъвчета от зоопарка в Разград.

Припомняме, че вчера (21 декември) Община Разград гласува решение да дари на Пазарджик двете спасени от зоокъта в Разград лъвчета. По този повод защитниците на животните от "Четири лапи" организират спешно протест срещу това решение пред Министерския съвет днес, 22 декември, от 14:00 часа.

От 2010 г. насам природозащитниците от "Четири лапи" правят опити да спрат развъждането на лъвове в Разград и да затворят зоокъта в града. Според тях, мястото не отговаря нито на законовите, нито на хуманните изисквания.

Впечатление прави, че на първа страница на днешния брой на "Телеграф: е поместено голямо заглавие "Зеления октопод краде българските лъвчета". Под него нескромно се допълва" "Телеграф" ги спаси да не умрат от глад".

Лъвовете в разградския зоопарк са болни и недохранени, установи проверка

Лъвовете в зоопарка в Разград са болни и недохранени. Това установи проверка на български и германски специалисти от екипа на фондация...

Според информация на "Дневник" е оказван натиск върху общински съветници на ГЕРБ и ДПС да гласуват предложението за даряване на лъвчетата на зоокъта в Пазарджик. 

Законът забранява притежаването на големи котки от частни лица. Още преди три месеца обаче главният редактор на "Телеграф" се е свързал с "Дивите животни" с искане да ги осинови. След като се изяснило, че това е незаконно, "Телеграф" е направил дарение на сухо мляко за бебетата за животните, а главният редактор присъствал лично на договарянето на споразумението за намиране на нов дом между община Разград и "Четири лапи". Впоследствие е оказан натиск от община Пазарджик за преместването им там, твърдят от "Четири лапи".

Кметът на Разград д-р Валентин Василев, който е ветеринарен лекар по образование, обяви при разискванията за гласуване на решението, че не може да каже дали лъвчетата ще се чувстват по-добре в Холандия или Пазарджик. Василев обаче вярва, че в Пазарджик ще се грижат добре за лъвчетата Терез и Масуд. Освен това, според Василев идеята те да отидат в Холандия е "заобикаляне на закона", но разградският кмет каза и, че законовата база не е свършена, информира "Дарик".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com