Искат 500 000 лева от държавата за нова спортна зала в Шумен

3261
Искат 500 000 лева от държавата за нова спортна зала в Шумен

500 хил. лв. от държавния бюджет е поискала кметската администрация в Шумен за създаването на работен проект на нова спортна зала в Шумен. Предвидено е модерното съоръжение да се изгради на Пети полк. Това оповести днес на последния за годината брифинг кметът на Шумен Любомир Христов, предава Topnovini.bg.

В писмото до финансовия министър Владислав Горанов се искат пари за изготвянето на общ устройствен план на общината. През 2016 година кметската администрация ще фокусира усилията си върху създаването на публично-частни партньорства с бизнеса за реализиране на част от проектите от Интегрирания план за развитие на Шумен.

Община Шумен има проект за нова спортна зала

Родители на активно спортуващи деца потърсиха вчера в приемния ден на кмета на Шумен Красимир Костов съдействие за ремонт на спортните ...

Основен акцент ще бъде преработването на проекта за ремонт на центъра на града, както и нов проект за модернизиране на Летния театър. “В началото на годината ще преместим Старческия дом в новите сгради”, каза кметът Любомир Христов и добави, че в началото на 2016 г. очаква да е готова и новата структура на общинска администрация.

Сред идеите на управата в Шумен е да въведе нов график за прокопаване на улиците в града, като за всяко трасе ще се дава определено време. “Възнамеряваме да прекратим порочната практика парите за прокопаванията да се възстановяват без оглед и проверка на извършените дейности”, коментира Любомир Христов.

Общината предвижда още кръговите кръстовища в града да се дадат за стопанисване на фирми, които срещу поставяне на собствена реклама по тях ще се задължат да ги поддържат в добър вид.

В момента се извършва проверка на съществуващите в Шумен улични реклами, като идеята е да се модернизират съществуващите съоръжения.

На 30-ти август е откриването на новата спортна зала в Пловдив

Официалното откриване на новата спортна зала с работно име "Колодрума" в Пловдив предстои на 30-ти август, предаде БГНЕС. Тогава са и ф...

Сред нововъведенията, които кметската управа възнамерява да приведе в действие, са и повишаване на цената на картите за паркиране в центъра. Цената за час престой обаче се запазва същата. Има идея да се въведе SMS паркиране, както и да се закупят два паяка, които да вдигат неправилно паркиралите автомобили.

Нивата на местните данъци и такси няма да се променят, а общинарите няма да вземат 13 заплата. Такава ще има единствено в сферата на образованието, която обаче се финансира от държавата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен