X
 
 

Мини болница ще си прави община Върбица

1651 0
Мини болница ще си прави община Върбица
Снимка: Община Върбица
Своя мини болница ще си прави отдалечената шуменска община Върбица. Процедурата по възлагане на строително-монтажните работи и определяне на строителен надзор е в ход. Прогнозната стойност за строителната част е в размер на 1 068 828 лв. без ДДС.

Сградата, която предстои да се обновява, преди повече от 40 години е била работническа болница с поликлиника. Планирано е изоставената сграда да бъде реконструирана и санирана, да ѝ се смени предназначението от работническа болница в медицински център. Той ще бъде структуриран като лечебно заведение за извънболнична специализирана медицинска помощ с 10 болнични легла за наблюдение до 48 часа.

Откриха завишени нива на "естествен уран" във ВиК мрежата на село Върбица

Откриха завишени нива на "естествен уран" в питейната вода в община Димитровград, в мрежата на село Върбица, съобщи областната админист...

Медицинският център ще бъде единствен за района.

На обновяване подлежат подове, стени, вътрешна и външна дограма, вертикална комуникация, покриви, тераси, фасади, околно пространство. Разпределението е следното – 10 лекарски кабинета за специализирана извънболнична помощ, 5 болнични стаи с 10 легла, три манипулационни, три административни помещения, сервизни помещения, в т.ч. за инвалиди, спомагателни и допълнителни помещения. Обособени са операционна и ендоскопска зала.

Имотът е с обща площ 6544 квадратни метра, а общата му разгъната застроена площ е 1583 кв. м. Съгласно новото предназначение на сградата се налага обособяването на нови помещения, отваряне и затваряне на отвори, както и изграждане на асансьор.

Техническите оферти са били отворени на 27 юли, а ценовите ще се отварят на 28 юли.

Голяма част от парите за болници се харчат без лимити

Почти една четвърт - 23% от бюджета на здравната каса за болнична помощ, се харчи извън прословутите лимити, от които се оплакват всичк...

Причината да искат да си отворят свое лечебно заведение е отдалечеността на Върбица. Най-близката до тях болница е във Велики Преслав на 37 км, а областната в Шумен им идва на 60 км разстояние.

Със заем на стойност 3 млн. лева, одобрен от местния парламент миналата година, смятат да възстановят сградата и да купят медицинско оборудване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители