Няколко язовира в Шуменско и Търговищко се изпускат контролирано

8579
Няколко язовира в Шуменско и Търговищко се изпускат контролирано
Снимка: БГНЕС

Няколко язовира на територията на областите Шумен и Търговище се изпускат за освобождаване на свободен обем. Информацията съобщи главният експерт в дирекция „Контрол” при Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район – Варна Галина Цонева.

Контролирано се изпускат язовирите „Дибич” и „Белокопитово” в община Шумен, „Златар 3” и „Драгоево” в община Велики Преслав, язовирите „Янково”, „Александрово”, „Качица” и „Кълново” в община Смядово, „Тича” и „Станянци” в община Върбица, „Вардун”, „Съединение” и „Овчарово” в община Търговище, язовир „Красноселци” в община Омуртаг и язовирите „Каменна чешма” и „Трапище” в община Лозница.

78 язовира са в предаварийно състояние

268 язовира са с неопределена собственост. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева на брифинг в Министерски с...

Цонева допълни, че язовир „Преселец” в област Търговище е в предаварийно състояние. На територията, контролирана от Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район – Варна, има още четири язовира, които са в списъка на 78-те в страната, обявени в предаварийно състояние. Те се намират на територията на област Бургас, информира агенция "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен